Unul dintre cei mai buni chitarişti ai României, în concert la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Unul dintre cei mai buni chitarişti ai României, în concert la Constanța

Divertisment 03 Aprilie 2016 / 16:10 1655 accesări
Rareş Totu este singurul artist român care a câştigat titlul de „Chitaristul Anului” în două ţări diferite: România (1987) şi Ungaria (1992).

Rareş Totu este singurul artist român care a câştigat titlul de „Chitaristul Anului” în două ţări diferite: România (1987) şi Ungaria (1992).

Rareș Totu, unul dintre cei mai buni chitarişti ai României, desemnat „Chitaristul Anului” atât în România (1987), cât şi în Ungaria (1992), va cânta la Constanța sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 21.00, în Club Amethyst. Nu se va prezenta singur pe scena constănțeană, ci va fi însoțit de muzicieni apreciaţi, cu o cariera îndelungată atât în ţară, cât şi peste hotare: Cosmin Farcaş - orgă Hammond, clape și voce, Radu Hanes - tobe și Paul Baciu - bass. Cei patru alcătuiesc împreună „Rareș Totu’s Midnight Sun”, un grup cu precădere hard blues / blues rock, cu trimitere la muzica inegalabilului Jimi Hendrix, dar şi la mai modernul Texas Hard Blues. Biletele pentru concertul „Rareș Totu’s Midnight Sun” s-au pus în vânzare la prețul de 30 de lei.

PE SCENĂ DE LA 15 ANI Rareş Totu, un „obişnuit” al festivalurilor de blues şi jazz din ţară şi din Europa, este singurul artist român care a câştigat titlul de „Chitaristul Anului” în două ţări diferite: România (1987) şi Ungaria (1992). S-a născut la Cluj, pe 27 septembrie 1965. Cariera sa muzicală a început la 15 ani, în 1980, la Sala Sporturilor din Cluj, unde a interpretat o piesă blues. Chitarist, solist vocal, producător muzical, expert consultant în domeniul chitarelor electrice şi al echipamentelor de scenă, inginer de sunet, Rareş Totu a fost component sau colaborator al grupurilor Compact, Semnal M, Rodion GA, Progresiv TM. Printre realizările sale se numără și înființarea grupului Trans Express, cu care a apărut pe trei albume în Ungaria şi Austria. În 2004 se întoarce în România, unde, împreună cu Adi Tetrade, Raul Kusak şi Sebi Joo, pune bazele primului supergrup românesc de după Revoluţie: Midnight Express. A colaborat cu artişti de renume din ţară şi din Ungaria, Germania, Austria şi SUA și a cântat în deschiderea mai multor trupe importante, printre care: Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Winger, Animals.

Citește și:

Seară blues cu Dean Bowman12