Unul dintre fiii lui ''El Chapo'' extrădat de Mexic în Statele Unite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Unul dintre fiii lui ''El Chapo'' extrădat de Mexic în Statele Unite

Externe 16 Septembrie 2023 / 12:06 624 accesări

Mexicul l-a extrădat vineri în Statele Unite pe Ovidio Guzman, unul dintre fiii traficantului mexican de droguri Joaquin Guzman, cunoscut ca "El Chapo", au declarat autorităţile americane, relatează AFP.

"Astăzi, forţele de ordine americane şi mexicane l-au transferat cu succes către Departamentul de Justiţie al SUA pe Ovidio Guzman Lopez, unul dintre fiii lui 'El Chapo' şi care a fost inculpat pentru trafic de droguri, spălare de bani şi alte infracţiuni violente", au indicat într-un comunicat serviciile Departamentului american de securitate internă.

"Extrădarea lui Lopez demonstrează importanţa cooperării dintre guvernele american şi mexican în combaterea traficului de droguri", a adăugat departamentul, mulţumind Mexicului pentru acest transfer.


Cu câteva zile înainte de vizita preşedintelui american Joe Biden, în ianuarie anul trecut, autorităţile mexicane l-au arestat pe Ovidio Guzman, în vârstă de 32 de ani, într-o operaţiune care a provocat moartea a cel puţin 29 de persoane şi a dus la schimburi de focuri de armă intense între forţele de poliţie şi bărbaţi înarmaţi în Culiacan, un oraş cu 800.000 de locuitori din nord-vestul Mexicului.

Cunoscut drept "El Raton", Ovidio Guzman este unul dintre fiii fondatorului Cartelului Sinaloa, care execută în prezent pedeapsa cu închisoare pe viaţă în Statele Unite. Autorităţile americane îl consideră un membru important al cartelului alături de fratele lui, Joaquin Guzman Lopez.Ştiri recomandate

12