UOC găzduiește a XXVI-a ediție a Școlii Naționale de Algebră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

UOC găzduiește a XXVI-a ediție a Școlii Naționale de Algebră

Educație 24 August 2018 / 17:30 1836 accesări

Facultatea de Matematică și Informatică a Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) organizează a XXVI-aediție aȘcolii Naționale de Algebră, cu tema „Combinatorial Structures in Algebra and Geometry”. Aceasta va avea loc în perioada 27-31 august 2018. La eveniment participă 55 de cercetători, doctoranzi și masteranzi din 11 țări: România, Germania, Grecia, Italia, Spania, Polonia, Turcia, Japonia, Canada, China și Iran. Scopul școlii este acela de a le prezenta studenților și tinerilor cercetători cele mai noi rezultate din cercetarea în domeniu și de a le oferi deschiderea spre noi probleme de interes. Programul cuprinde atât lecții avansate pe subiecte specifice, cât și comunicări ale doctoranzilor și tinerilor cercetători, care au, astfel, ocazia să-și prezinte propriile rezultate.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 27 august 2018, începând cu ora 10:45, la sala AB1 a Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu”, situată la parterul corpului nou al sediului din Bd. Mamaia. nr. 124.

Evenimentul este organizat de UOC în colaborare cu Universitatea Osnabrück din Germania, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Romane și Societatea de Științe Matematice din România.

Școala Națională de Algebră este unul dintre cele mai longevive evenimente științifice din România. Facultatea de Matematică și Informatică a UOC a găzduit multe dintre aceste școli de-a lungul anilor sau a fost partener în organizarea lor. În ultimii ani, manifestarea a devenit foarte cunoscută și la nivel internațional. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile la următorul link: http://math.univ-ovidius.ro/sna/index.aspx12