Uraganul Beryl a lovit Mexicul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Uraganul Beryl a lovit Mexicul

Externe 06 Iulie 2024 / 20:39 507 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Uraganul Beryl a lovit cele mai importante destinații turistice din Mexic. Regiunea afectată include orașul Tulum, renumit pentru plajele sale cu nisip alb și ruinele mayașe. După ce a provocat distrugeri în insulele Caraibe, uraganul a ajuns în peninsula mexicană Yucatán, unde viteza vântului a scăzut la 160 de km pe oră, transformându-l într-un uragan de categoria 2, de la categoria 4, când vânturile depășeau 220 km/h.

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a avertizat locuitorii să rămână în case sau să se adăpostească. Școlile din regiune au fost închise, iar aproximativ 120 de adăposturi pentru furtună au fost deschise pentru locuitori.

În Mexic, până acum, nu s-au raportat victime, dar aproximativ 3.000 de turiști au fost evacuați din Isla Mujeres.

Uraganul a forțat anularea a aproximativ 100 de zboruri pe aeroportul internațional din Cancun, unde turiștii au așteptat ore bune pentru a putea părăsi Mexicul.

Înainte de a ajunge în Mexic, uraganul Beryl a cauzat distrugeri majore pe mai multe insule din Caraibe, provocând moartea a 11 persoane.

Beryl deschide sezonul uraganelor din Oceanul Atlantic din acest an devenind, la apogeul său, cel mai timpuriu uragan de categoria 5 înregistrat vreodată.

Conform prognozei Centrului Național pentru Uragane, furtuna urmează să se îndrepte spre nord-estul Mexicului și sudul Texasului.

Oficialii texani au emis deja avertizări, recomandând locuitorilor să se pregătească.Ştiri recomandate

12