Uraganul Matthew, văzut din Stația Spațială Internațională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Uraganul Matthew, văzut din Stația Spațială Internațională

Ştiință 11 Octombrie 2016 / 16:34 663 accesări

Echipajul Stației Spațiale Internaționale a urmărit evoluția uraganului Matthew de-a lungul întregii săptămâni trecute, adunând imagini și date de pe orbita Pământului în timp ce puternica furtună pătrundea în Marea Caraibilor, lovea Haiti și se îndrepta spre Florida, conform NASA.

Bilanțul trecerii uraganului Matthew peste Haiti indică o nouă catastrofă umanitară. Numărul neoficial al persoanelor decedate în Haiti în urma uraganului Matthew a crescut, duminică, la 1.000 de persoane, informează Reuters. Potrivit agenției de protecție civilă, cifra oficială este de 372 de morți, numărătoarea avansând cu dificultate deoarece autoritățile trebuie să viziteze fiecare sat lovit de puternicul fenomen meteorologic, iar accesul în anumite zone sinistrate este dificil și chiar imposibil, cum este cazul regiunilor din sud-vest, care sunt încă izolate.

Uraganul Matthew, cea mai puternică furtună din Caraibe din ultimul deceniu, a lovit în urmă cu o săptămână Haiti, cea mai săracă țară din spațiul american, aducând rafale de 230 de kilometri la oră și ploi torențiale. Aproximativ 1,3 milioane de persoane - dintr-o populație de 10,3 milioane - au fost afectate de trecerea sa. Dintre acestea, peste 750.000 au nevoie de asistență umanitară, potrivit Biroului pentru afaceri umanitare al ONU.12
Pagina a fost generata in 0.2351 secunde