Urmările puciului eșuat din 2016: Turcia critică Grecia pentru acordare de azil unor puciști

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Urmările puciului eșuat din 2016: Turcia critică Grecia pentru acordare de azil unor puciști

Externe 04 Septembrie 2018 / 20:28 512 accesări

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a criticat marţi Grecia pentru acordarea de azil unui grup de cetăţeni turci care au fugit din Turcia după tentativa eşuată de puci din iulie 2016, relatează agenţia dpa, potrivit Agerpres. ''Terorişti, pucişti şi trădători, cu alte cuvinte, trădători care au ales Grecia nu pot să se adăpostească în ţara noastră. Nu vom permite să se întâmple aceasta'', a declarat Cavusoglu într-o conferinţă de presă comună cu omologul său grec, Nikos Kotzias, în provincia Izmir, de la Marea Egee, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu. Întâlnirea dintre cei doi miniştri a avut loc cu ocazia ceremoniei de deschidere a consulatului grec din Izmir, a cărui clădire a fost recent renovată. Numeroşi oficiali turci, membri ai opoziţiei, oameni de afaceri, soldaţi şi funcţionari au ajuns în închisoare după tentativa de puci.

Zeci de turci au fugit în Grecia pentru a scăpa de represaliile autorităţilor. Ankara a cerut ca mulţi să fie returnaţi, inclusiv cei cărora Atena le-a acordat azil.

Turcia şi Grecia, ţări membre ale NATO, au transmis recent semnale de apropiere. În august, Turcia a eliberat doi soldaţi greci care erau închişi din martie sub suspiciunea de spionaj.

Cavusoglu a vorbit de asemenea marţi despre lansarea unui serviciu de feribot între Izmir şi Salonic. El s-a referit şi la planurile privind un proiect de cale ferată între Istanbul şi oraşul-port Salonic.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1421 secunde