Urmărire ca în filme pentru prinderea unor traficanți de țigări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Urmărire ca în filme pentru prinderea unor traficanți de țigări

Eveniment 25 Aprilie 2018 / 14:44 1798 accesări

În ziua de 24.04.2018, sub îndrumarea şi coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Gărzii de Coastă, cu sprijinul lucrătorilor specializaţi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţia Operaţiuni Speciale, Brigada Operaţiuni Speciale Constanţa, i-au surprins în flagrant pe numiţii A.C. şi G.N., în timp ce primul i-a predat celui de al doilea cantitatea de 20.000 ţigarete provenite din contrabandă, marca Marble, pe o stradă din municipiul Constanţa.

La intervenţia lucrătorilor de poliţie, numitul A.C. nu s-a suspus somării acestora şi urcând la volanul autoturismului marca VW Passat, cu care transporta ţigările de contrabandă a demarat în viteză cu uşa portbagajului şi portiera dreaptă faţă deschise pentru a-şi asigura scăparea, sustrăgându-se de la urmărirea penală.

Ajungând cu viteza de aproximativ 150 km/h în spatele unui bloc de pe strada Soveja din municipiul Constanţa, numitul A.C, în vârstă de 46 ani , a abandonat autoturismul, care ulterior a fost ridicat silit şi adus la sediul Gărzii de Coastă în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

În aceeaşi zi, la cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au fost încuviinţate de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la JudecătoriaConstanţa patru mandate de percheziţie domiciliară pentru locaţiile folosite de către numitul A.C., unde se bănuia că sunt depozitate ţigări de contrabandă.

Cu prilejul percheziţiei domiciliare efectuate în data de 24.04.2018 într-o locaţia de pe raza localităţii Lazu, judeţ Constanţa, au fost descoperite 7.132 pachete cu ţigări de contrabandă, mărcile Ashima şi Marble, în valoare de aproximativ 71.320 lei, pe care numitul A.C. le procurase ca urmare a desfăşurării activităţii infracţionale de contrabandă şi le depozitase în schimbul plăţii unei chirii de 200 lei lunar.

Întreaga cantitate de ţigarete descoperită în ziua de 24.04.2018 a fost ridicată de către lucrătorii de poliţie judiciară şi indisponibilizată la sediul Gărzii de Coastă în vederea confiscării speciale.

De asemenea, au fost ridicate trei autoturisme mărcile VW Passat, Hunday Accent şi VW Golf folosite la comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări în vederea luării măsurilor asiguratorii ce se impun.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1435 secunde