Urmaşa lui Merkel la șefia CDU a făcut o glumă proastă despre al treilea sex

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CDU Urmaşa lui Merkel la șefia CDU a făcut o glumă proastă despre al treilea sex
Externe 04 Martie 2019 / 16:18 572 accesări 0 comentarii
Annegret Kramp-Karrenbauer

Annegret Kramp-Karrenbauer

Annegret Kramp-Karrenbauer, preşedinta Uniunii Creştin Democrate (CDU) şi protejata Angelei Merkel, era vizată luni de un val de critici, mai ales din partea partenerilor social-democraţi de coaliţie, după ce a făcut o glumă pe seama celui de-al treilea sex, relatează AFP, preluată de news.ro. Gluma, pe care a făcut-o joi, a trecut relativ neobservată, până când au fost puse în circulaţie videoclipuri, în weekend, pe reţele de socializare.

În plin sezon al carnavalurilor, foarte populare în Germania, "AKK" a participat - deghizată - într-un scheci, la Stockach, în Bade-Wurtemberg. Ea ironizează în această scenetă bărbaţi de la Berlin care ar bea doar "Latte Macchiato", după care iau cu asalt toalete rezervate celui de-al treilea sex. ”Este pentru bărbaţii care nu ştiu încă dacă trebuie să urineze în picioare sau aşezaţi”, spune ea.

Germania recunoaşte, după adoptarea unei legi în acest sens în Bundestag, la sfârşitul lui 2018, al treilea sex. În documente administrative figurează categoriile ”masculin”, ”feminin” şi ”divers” - o măsură care vizează să recunoască persoanele intersexuale. Această ”ieşire” a protejatei lui Merkel, cunoscută prin conservatorismul său în domeniul societăţii - ea se opune căsătoriei între persoane de acelaşi sex - a provocat reacţii, mai ales în Partidul Social Democrat (SPD), partenerul CDU în cadrul unei mari coaliţii conduse de către cancelar.

Vicepreşedintele SPD Ralf Stegner şi-a exprimat regretul, în tabloidul Bild, faţă de o ”glumă ratată”, pe care el ”nu o consideră deloc amuzantă”.

Aleasa din Sarland este vizată de un val de critici şi din partea altor formaţiuni de stânga. ”Aceasta este cu adevărat o tragedie. Preşedinta celui mai mare partid în Bundestag găseşte amuzant să denunţe oameni care nu respectă norma machistă actuală”, a denunţat într-un mesaj postat pe Twitter Klaus Lederer de la Die Linke. ”Cred că doamna Kramp-Karrenbauer a încălcat o linie roşie. Era o glumă proastă şi poate că trebuia să-şi ceară scuze”, a lansat vicepreşedintele grupului FDP (liberali) în Bundestag Christian Dürr. O slabă consolare pentru eventualul viitor cancelar al Germaniei este faptul că tabloidul Bild, cel mai citit în Germania, i-a luat apărarea luni, exprimându-şi regretul faţă de faptul că o corectitudine politică li s-ar impune carnavalurilor, unde participanţii nu vor mai putea râde deloc.Pagina a fost generata in 0.1942 secunde