Următorul MacBook Pro trebuie să potolească furia editorilor IT&C

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Următorul MacBook Pro trebuie să potolească furia editorilor IT&C

Lifestyle 18 Iunie 2018 / 12:57 683 accesări

Orice companie care ajunge în top trebuie să privească la Apple pentru a înțelege că poziția atrage după sine și așteptări foarte mari din partea clienților și a criticilor. În cazul companiei conduse de Tim Cook, nu a existat an fără vreo mare controversă. Anul acesta? Tastatura actualei generații de MacBook Pro.

Apple a făcut mare vâlvă în 2015 prin introducerea noului MacBook. Fiind cel mai subțire laptop creat de Apple, modelul cu ecran de 12 inch dispunea de o nouă tastatură, ce renunța la mecanismul „scissor” (foarfecă) în favoarea celui de tip „butterfly”(fluture). Această schimbare a permis tastelor să fie un pic mai mari și să aibă o cursă de apăsare mult mai scurtă. Însă au existat și urmări negative, clienții acuzând că experiența tastării nu era suficient de tactilă.

De aceea, în 2016, odată cu introducerea generației de MacBook Pro ce există și acum în magazine (dar cu specificații tehnice mai bune), Apple s-a lăudat cu faptul că tastatura de tip „fluture”se află la a doua generație, reușind să aibă atât un profil subțire, cât și o experiență tactilă îmbunătățită.

Într-o lume în care răsturnările spectaculoase de situație n-ar fi existat, acesta ar fi fost momentul în care criticile s-ar fi oprit pentru Apple. Dar pentru că realitatea nu este un film în care Ashton Kutcher îl joacă pe Steve Jobs, ci cea în care râde de tine, la fel cum a făcut-o filmul despre Jobs care l-a avut pe protagonist pe Justin Long (cunoscutul Mac Guy din reclamele Apple), Apple s-a trezit cu o nouă problemă: chiar și cea mai mică firimitură intrată sub o tastă provoacă defectarea acesteia.

Tastatura pe care Apple a inclus-o în variantele MacBook Pro de dinainte de 2016 era foarte ușor de curățat. Cu un simplu jet de aer, tastatura devenea ca nouă. Însă, pentru că spațiile sunt acum mai mici, curățarea tastaturii are nevoie deseori de o vizită la un centru autorizat.

Frustrarea a crescut atât de mult în rândul utilizatorilor, încât Apple s-a trezit cu două procese pe cap, reprezentând zeci de clienți care cer daune celor de la Apple. Subiectul este fierbinte, iar cu un WWDC 2018 ce lasă în continuare ecouri, Apple are nevoie ca echipa sa de ingineri să vină cu soluții pentru a rezolva o problemă ce nu exista pe vechile modele.

În plus, actualul MacBook Pro are parte și de alte critici, majoritatea ținând de cele patru port-uri USB-C. Unii au îmbrățișat ideea de a avea adaptoare, alții se dovedesc a fi în continuare greu de mulțumit. O constantă rămâne nevoia unui slot SD, atât de util creatorilor de conținut foto și video.

Nu în ultimul rând, existența procesoarelor dual core pe un model „Pro” a fost criticată în ultimii ani, însă noile procesoare Intel vor aduce atât de mult râvnita specificație „quad core”pe modelele MacBook Pro de 13”.

Ce specificații te atrag cel mai mult la un MacBook Pro? Ce lucruri ai dori să schimbi la actuala gamă de laptopuri destinată profesioniștilor?

Taguri articol
McBook ProMcBookEMagITPerformateApple


12