Urmează o lună de încercare. De la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nelu Tătaru Urmează o lună de încercare. De la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă
Sănătate 08 Septembrie 2020 / 09:16 469 accesări 0 comentarii
Sursa foto: wikipedia

Sursa foto: wikipedia

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni seara, la TVR1, că urmează o lună grea în lupta cu pandemia de COVID-19, din cauza campaniei electorale şi a deschiderii anului şcolar.

Ministrul Sănătății a afirmat că un test negativ de infectare cu SARS COV-2 nu garantează că persoana respectivă nu se poate îmbolnăvi ulterior și a precizat că e bine ca testarea să se păstreze în cadrul anchetelor epidemiologice:

Un test este o stare de moment. Nimeni nu spune că dacă astăzi sunt negativ, peste două zile nu pot fi pozitiv.

Nelu Tătaru a subliniat că suntem încă în valul 1 al pandemiei, în cea de-a doua fază, pe acel platou de stabilizare și a precizat că, dacă vor fi respectate regulile şi precauţiile, de la jumătatea lunii octombrie România ar putea intra pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19:

Este o lună de încercare, o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea, care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1221 secunde