Urmează play-off-ul în Divizia Națională de rugby

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a încheiat sezonul regulat

Urmează play-off-ul în Divizia Națională de rugby

Sport 01 Octombrie 2015 / 15:39 558 accesări

La sfârșitul săptămânii trecute, în Divizia Națională de seniori la rugby s-a disputat etapa a 18-a, ultima din sezonul regulat. Deși mai erau de jucat două restanțe din etapa a 10-a, CSM U-23 București - Politehnica Unirea Iași și RCM Galați - Știința Petroșani, ambele fiind reprogramate pentru data de 3 octombrie, Federația Română de Rugby a anunțat deja clasamentul final al sezonului regulat! Unele dintre partidele echipei Steaua București, care nu s-au jucat la vremea respectivă, au fost omologate cu scorul de 5-0 pentru gazde, atât în tur, cât și în retur, astfel că ierarhia a fost bulversată!

CS NĂVODARI ABORDEAZĂ PLAY-OFF-UL DE PE PRIMA POZIȚIE

Bine că, în cele din urmă, forul care conduce rugby-ul românesc a respectat regula anunțată inițial, conform căreia formațiile bucureștene CSM U-23 și Steaua U-23 urmau să fie „retrogradate” pe locurile 9 și 10 ale clasamentului după sezonul regulat. Această ierarhie, după 18 etape, o are în frunte pe CS Năvodari, care a totalizat 64 de puncte, aceasta fiind urmată de Politehnica Unirea Iași 53p, RC Bîrlad 52p, Știința Petroșani 36p, RCM Galați 34p, CSM Bucovina Suceava 22p, CSUAV Arad 13p, RC Stejarul Buzău 13p, CSM U-23 80p și Steaua U-23 25p. Reamintim că Steaua U-23 s-a retras din campionat după etapa a 15-a, din totalul de 18, și nu va juca în play-out.

Primele cinci clasate din noua ierarhie vor juca în play-off, iar celelalte formații vor evolua în play-out. Se pleacă de la zero și se joacă în sistem campionat, un singur tur, cu două meciuri acasă și două în deplasare. Programul din play-off a fost alcătuit după tabela Berger, iar echipa din Năvodari va sta în prima etapă, cea din 10 octombrie, socotită de către FR Rugby ca a 19-a din acest campionat. În continuare, jucătorii antrenați de Cristian Husea, Cornel Suciu și Virgil Năstase vor evolua după cum urmează: acasă cu Iașiul (etapa a 20-a, 17 octombrie), la Bîrlad (etapa a 21-a, 24 octombrie), acasă cu Petroșaniul (etapa a 22-a, 31 octombrie) și la Galați (etapa a 23-a, 7 noiembrie). În clasamentul din play-off se pleacă de la zero, iar formația care va termina pe prima poziție va fi declarată campioană a Diviziei Naționale de seniori la rugby.

Citește și

http://www.telegrafonline.ro/cs-navodari-va-aborda-playofful-de-pe-prima-pozitie

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1531 secunde