USR vrea tribunale populare ca pe vremea stalinismului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
USR vrea tribunale populare ca pe vremea stalinismului
Politică, Justiție 30 Noiembrie 2019 / 13:46 2305 accesări 2 comentarii
Deputatul USR Iulian Bulai

Deputatul USR Iulian Bulai

USR vrea tribunale populare. Așa cere deputatul Iulian Bulai, care ne aduce aminte că, în comunism, majoritatea era discriminată (probabil vrea să spună că pe criterii politice), dar habar nu are că România a avut tribunale populare din 1945 până în 1955, funcționând sub influență sovietică, scrie pe Facebook avocatul Sebastian Bodu, fostul șef al Fiscului.

În mod normal, o astfel de declarație ar trebui să inflameze rău de tot opinia publică, dar, în mod ciudat, venind de la <oamenii noi în politică>, e trecută cu vederea: USR vrea tribunale populare. Așa cere deputatul Iulian Bulai, lider al acestei formațiuni politice, care ne aduce aminte că, în comunism, majoritatea era discriminată (probabil vrea să spună că pe criterii politice), dar habar nu are că România a avut tribunale populare din 1945 până în 1955, funcționând sub influență sovietică și cu judecători având 6 luni de școală (facultatea populară). Dar eu zic să nu își mai bată capul. Mai bine fac miliții și îi execută pe toți indezirabilii în pădure (apropos, azi se împlinesc 79 de ani de când Virgil Madgearu a fost executat de legionari în pădurea Snagov), mai comentează Sebastian Bodu. „Eu nu mai am încredere că justiţia mai poate face ceva în momentul de faţă. Soluţia în momentul de faţă este să aplicăm o metodă care s-a aplicat în Africa de Sud imediat după Apartheid şi a fost un tribunal public, popular al adevărului şi dreptăţii. După Apartheid a fost acest fenomen în care toată societatea era contaminată de o vină colectivă. A fost o discriminare împotriva unei majorităţi. Aşa a fost şi în România în perioada comunistă. Atunci ai nevoie de o asumare la nivel colectivă, publică, pentru că nu mai poţi găsi cel mai probabil vinovaţi pentru fapte care s-au prescris" (Iulian Bulai, 29.11.2019, b1TV), îl citează Sebastian Bodu pe Bulai.

Unde o fi dobândit tânărul absolvent de Arte Frumoase și depuatat USR Iulian Bulai valențe staliniste, dat fiind faptul că este născut în 1987 și că, din 2003, a trăit și a studiat doar în străinătate - Norvegia și China, unde, dealtfel, s-a și căsătorit și de unde s-a întors în țară fix în 2016, ca să candideze pe listele USR?Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1439 secunde