V. Orban: O Ungarie puternică nu poate exista fără o armată puternică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
V. Orban: O Ungarie puternică nu poate exista fără o armată puternică
Externe 16 Mai 2018 / 15:59 304 accesări 0 comentarii

Ungaria începe să îşi reconstruiască armata. Apărarea Ungariei „nu este sarcina NATO sau a Uniunii Europene, ci este sarcina noastră”, a declarat miercuri în Parlament premierul Viktor Orban la învestirea noului şef al Statului Major al forţelor armate ungare, relatează MTI. Preşedintele Janos Ader l-a învestit pe generalul Ferenc Korom în funcţia de şef al Statului Major al armatei, în locul lui Tibor Benko care în prezent ocupă funcţia de ministru al apărării. Cu această ocazie, Viktor Orban a declarat că o Ungarie puternică nu poate exista fără o armată puternică. „O naţiune care este incapabilă să se apere singură nu merită să fie o naţiune”, a mai spus el. După eforturile reuşite de modificare a Constituţiei, de a legifera politici privind comunităţile maghiare din străinătate, economia şi sprijinul pentru familie, prioritatea pentru noul guvern este consolidarea securităţii naţionale, a spus Orban. Bugetul alocat armatei ungare se va dubla în următorii ani, a mai spus el.

Ungaria a fost martoră la conflictele armate care au izbucnit în ţările vecine în anii '90, a spus Orban. În prezent, milioane de migranţi sunt gata să intre în ţară, a adăugat el. Viktor Orban i-a cerut generalului Ferenc Korom să pună bazele unei armate moderne şi puternice care să poată face faţă provocărilor actuale, care să poată prelua sarcinile forţelor armate ale oricărei ţări şi care să devină atractivă pentru tinerii care sunt cheia unei armate puternică.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2095 secunde