Vă mai aduceţi aminte de Mihaela Runceanu? S-au împlinit aproape trei decenii de când a fost ucisă cu sălbăticie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vă mai aduceţi aminte de Mihaela Runceanu? S-au împlinit aproape trei decenii de când a fost ucisă cu sălbăticie

Lifestyle 02 Noiembrie 2018 / 16:27 1568 accesări

S-au împlinit aproape trei decenii de când Mihaela Runceanu a fost ucisă cu sălbăticie în propria casă. Pentru cine nu ştie date despre această mare artistă, ea a fost una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din anii ʼ80, o stea a muzicii ușoare românești.

Povestea cumplită a sfârşitului îndrăgitei artiste începe în dimineaţa de 1 noiembrie 1989, când s-a aflat că, la miezul nopţii, Mihaela Runceanu fusese ucisă în mod bestial, în propria casă din Bucureşti.

Scurtă istorie a unei morţi

Pe data de 28 octombrie 1989, Mihaela Runceanu participă la spectacolul-maraton de mare succes „Start Melodii’89”, care are loc la Sala Radio. Are un succes fantastic, fiind bisată de trei ori. Cântăreața a îngenuncheat la aplauzele publicului. Acesta a fost ultimul spectacol susţinut de Mihaela Runceanu. Pe 30 octombrie 1989, a apărut la Electrecord, "Pentru voi, muguri noi", cel de-al treilea disc al artistei. Pe 1 noiembrie, în jurul orei 1.00 Mihaela Runceanu este asasinată în garsoniera sa.

Filmul evenimentelor din garsonieră, așa cum a fost stabilit de ancheta judiciară, este unul atroce. Criminalul a observat că Mihaela adormise și a ucis-o prin strangulare: ”A tăiat o bucată din cablul de la telefon și în câteva secunde a încercat s-o stranguleze. Mihaela s-a trezit din somn și s-a apărat cât a putut. După ce și-a definitivat oribila crimă, criminalul a luat tot ce era mai de preț din casă și a mers în balcon, acolo unde cântăreața avea depozitate mai multe canistre pline cu benzină. A turnat peste cadavru și apoi i-a dat foc. A părăsit locuința și a mers la iubita lui din acel moment”.

La 36 de ore de la crimă, cercul suspecţilor s-a restrâns la o singură persoană, anume Daniel Cosmin Ştefănescu, un tânăr care îi furniza cântăreţei discuri, casete cu muzică și filme video. Potrivit anchetatorilor, scopul crimei a fost jaful. Daniel Cosmin Ştefănescu furase din casa Mihaelei Runceanu mai multe lucruri, printre care un videocasetofon marca „Panasonic”, un televizor „Telecolor”, un magnetofon stereo marca „Rostov” şi un pickup „Unitra”, cu două boxe de 75 W, o staţie de amplificare Delia, două cartuşe de ţigări Kent, şase casete video, benzi de magnetofon, cafea, băuturi fine, două canistre cu benzină, un material textil, încălţăminte, cosmetice, câteva bijuterii, trei carnete CEC, un pachet cu carne. Dan Cosmin Ştefănescu avea 21 de ani când a primit pedeapsa de 25 de ani pentru crimă. În 2004, a fost eliberat din eroare, pe baza unei graţieri acordate de fostul preşedinte Ion Iliescu. A fost reîncarcerat şi a mai ispăşit 16 luni de pedeapsă, după care a fost eliberat pentru bună purtare.

SCURTĂ BIOGRAFIE Mihaela Valentina Runceanu s-a născut pe 4 mai 1955, la Buzău. Între 1970 şi 1974, a urmat Liceul de muzică şi arte plastice din Buzău, pe care l-a absolvit ca şef de promoţie. În perioada liceului, a cântat în orchestra simfonică a oraşului, iar în 1974 a fost admisă la Conservatorul de muzică "Ciprian Porumbescu", cu media 9,95, unde a fost colegă de grupă şi de cameră cu Angela Ciochină, şi ea trecută în nefiinţă. Era studentă în primul an când a debutat la radio, iar în februarie 1976, Mihaela Runceanu trece cu 10 pe linie prima etapă la concursul TV de talente "Steaua fără nume", foarte pupular în acea vreme.

Astfel, 1 noiembrie este o dată extrem de tristă pentru cei care au îndrăgit-o pe Mihaela Runceanu. La mormântul său, din cimitirul buzoian Dumbrava, se adunau în fiecare an zeci de persoane pentru a aduce buchete de flori şi pentru a aprinde candele. Din păcate, numărul celor care îşi amintesc de ea este din ce în ce mai mic.

Taguri articol
FilmPublicAnchetatoriBenzinăMihaelaRunceanuNoiembrieCrimăUcisăCasă


12
Pagina a fost generata in 0.1319 secunde