Vacanță petrecută la ghișee. Plângere penală împotriva ministrului de Interne

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vacanță petrecută la ghișee. Plângere penală împotriva ministrului de Interne

Administrație 12 August 2017 / 15:00 1695 accesări

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) solicită ministrului de interne Carmen Dan, să rezolve de urgența situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor.

De la începutul lunii august in fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din strainătate în vacanța și doresc să iși schimbe si documentele.

Daca doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgență această problemă, FADERE va face plângere penală impotriva acesteia.

Este inadmisibil ca dupa 10 ani să spui că încă eşti luat prin surpindere de românii care în luna august vin în număr mare în țară și doresc sa iși inoiasca documentele. Statul român încă nu s-a obinuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării.

Este revoltător ca un cetațean român care vrea să îşi petreacă doua săptămani de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghișee.

“I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori, de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situația de fața poate fii un exemplu.

Dupa ce ai locuit câțiva ani intr-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului fața de cetațean", a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

Citește și:

Program de lucru la Serviciile publice de pașapoarte în minivacanța de Sfânta Maria12