Vacanță prelungită! Cursuri suspendate în toate școlile din județ!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vacanță prelungită! Cursuri suspendate în toate școlile din județ!

Educație 08 Ianuarie 2017 / 16:21 930 accesări

Vremea rea a dus la suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ din județul Constanța. Precizăm, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța, că hotărârea a fost luată de către reprezentanții Consiliului de administrație al ISJ, întrunit în regim de urgență sâmbătă, 7 ianuarie. Atunci s-a anunțat suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța pentru luni, 9 ianuarie, și marți, 10 ianuarie, spre bucuria copiilor. ”Decizia a fost luată ținându-se cont de condițiile meteorologice nefavorabile, de necesitatea asigurării condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs, precum și a siguranței persoanelor implicate în procesul instructiv-educativ. Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate ISJ”, se arată în documentul citat.

ȘI UOC ARE VACANȚĂ PRELUNGITĂ Tot sâmbătă, 7 ianuarie, și reprezentanții Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC) au luat o decizie similară: ”Având în vedere condiţiile meteorologice din ultima perioadă, conducerea UOC a decis suspendarea cursurilor în zilele de luni, 9 ianuarie, şi marţi, 10 ianuarie”. Cursurile universitare vor reîncepe miercuri, 11 ianuarie, a anunțat UOC.

Nu vor merge la școală nici copiii din alte județe, precum: Iași, Maramureș, Galați, Brăila, Vaslui, Dolj, Teleorman, Călărași, Ialomița, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov, dar și din Capitală. În București, nu se exclude varianta ca școlile să rămână închise și miercuri, 11 ianuarie, în condițiile în care sunt anunțate temperaturi polare.12