Vaccinul anti-Covid de la Moderna va ajunge miercuri în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vaccinul anti-Covid de la Moderna va ajunge miercuri în România

Sănătate 11 Ianuarie 2021 / 19:48 277 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Coordonatorul campaniei de vaccinare, mediculValeriu Gheorghiță, anunță că primele doze de vaccin anti-Covid de la Moderna vor ajunge miercuri în România.

“Este vorba de sub 15.000 de doze”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță pentruDigi24

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că vaccinul Moderna va fi folosit alături de cel de la BioNTech, mai ales în centrele cu flux mai mare de persoane ce urmează să fie imunizate, iar decizia legată de care dintre vaccinuri va fi administrat unui pacient va aparține medicului.

"Tranşele vor fi o dată la o săptămână sau două săptămâni. Nu este un calendar încă stabilit. Sunt foarte puţine. Chiar dacă am vrea să lăsăm la alegerea persoanelor, nu poţi, pentru că vor fi centre care nu vor avea. Dar ele sunt la fel, nu există nicio problemă. Tot două doze, tot ARN mesager, au aceeaşi eficacitate, acelaşi profil de siguranţă", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Anunțul vine la puțin timp după ce compania americană Moderna a anunțat căa demarat luni livrareade vaccinuriîmpotriva Covid-19 către statele din Uniunea Europeană.

Vaccinul de la Moderna bazat pe tehnologie ARN mesager și care se administrează în două doze la un interval de 28 de zile, a fost autorizat de Comisia Europeanăpe 6 ianuarie.


Luni dimineață a ajuns în România a patra tranșă de vaccin Pfizer, 150.150 de doze. În primele trei tranșe România a primit 300 de mii de doze.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1567 secunde