Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 76% împotriva coronavirusului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 76% împotriva coronavirusului

Sănătate 25 Martie 2021 / 09:22 1738 accesări

Compania farmaceutică AstraZeneca anunță că vaccinul său are o eficienţă de 76%, după ce autorităţile americane i-au cerut o revizuire a datelor iniţiale.

Rezultatele, foarte asemănătoare cu cele originale, indică şi o eficienţă de 85% în cazurile simptomatice de COVID-19 în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani şi de 100% în cazurile grave ale bolii sau spitalizărilor.

Săptămâna trecută ţări europene precum Germania, Franţa, Italia sau Spania au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca după detectarea unor cazuri de coagulare a sângelui la pacienţii care au primit acest vaccin.

SUA au cumpărat 300 de milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca, deşi utilizarea sa încă nu a fost autorizată, iar împreună cu dozele achiziţionate de la Pfizer, Moderna şi Johnson and Johnson au doze suficiente pentru a vaccina întreaga populaţie.

În România, peste 300.000 de persoane au fost imunizate cu vaccinul AstraZeneca (doza 1), peste 4.000 avănd reacții adverse, conform informațiilor de pe Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12