Vaccinurile obligatorii ar putea fi SCUTITE de taxa clawback

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un proiect foarte important pentru Sănătate Vaccinurile obligatorii ar putea fi SCUTITE de taxa clawback
Sănătate 10 Aprilie 2019 / 15:38 1139 accesări 0 comentarii

Ministerul Sănătății (MS) a pus în dezbatere publică un proiect de ordin prin care face publică lista vaccinurilor pe care intenționează să le scuteasca de taxa clawback. E vorba de vaccinurile achiziționate în programele naționale de sănătate, potrivit proiectului de ordin, potrivit agerpres.ro. Potrivit primului articol al proiectului de ordin, publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, ”se aprobă lista vaccinurilor achiziționate în cadrul programelor naționale de sănătate pentru care deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, care sunt persoane juridice române, precum și deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, care nu sunt persoane juririce române, prin reprezentanții legali ai acestora, nu datorează contribuția trimestrială pentru valoarea consumului centralizat de vaccinuri”, cunoscută și ca taxa clawback.

Ministerul face publică și lista vaccinurilor scutite de la plata taxei clawback: Adacel, Prevenar 13, Tetavax, Bcg Vaccine, Influvac, Vaxigrip, Engerix B, Euvax B Pediatric, Avaxim 80 U Pediatric Vaccin Hepatitic A, Havrix Junior 720 Vaccin Hepatitic A Inactivat, Adsorbit, M-M-Rvaxpro, Tetraxim, Hexacima, Infanrix Hexa.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.4113 secunde