Val de demisii la nivel înalt în Marea Britanie, după acordul privind BREXIT

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Val de demisii la nivel înalt în Marea Britanie, după acordul privind BREXIT

Externe 15 Noiembrie 2018 / 13:43 449 accesări
Dominic Raab, ministrul britanic pentru Brexit

Dominic Raab, ministrul britanic pentru Brexit

Un al treilea oficial a demisionat joi din guvernul premierului britanic Theresa May după aprobarea acordului cu UE privind Brexit, informează dpa, AFP şi Reuters, scrieAgerpres.

Esther McVey, ministrul muncii şi pensiilor, şi-a anunţat demisia într-o scrisoare adresată şefei guvernului în care afirmă că acest acord "nu onorează rezultatul referendumului" (din 2016 la care o majoritate a britanicilor s-au pronunţat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană).

Mai devreme joi, ministrul britanic pentru Brexit Dominic Raab şi-a dat demisia, afirmând că planul Theresei May cu privire la Brexit ameninţă integritatea Marii Britanii.

Secretarul de stat britanic pentru Irlanda de Nord, Shailesh Vara, care la referendumul din iunie 2016 a susţinut rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană, a fost primul membru al guvernului britanic care a demisionat după ce premierul May a obţinut, miercuri, sprijinul executivului de la Londra pentru acordul de retragere ce prevede termenii ieşirii ţării din UE.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2313 secunde