„Valahia 2023”: simulare de accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Valahia 2023”: simulare de accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă

Eveniment 02 Octombrie 2023 / 08:25 602 accesări

În perioada 3-5 octombrie, va avea loc exercițiul național privind producerea unei urgențe nucleare/radiologice "Valahia 2023",care va simula un scenariu de accident sever la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă, informează un comunicat al ISU Dobrogea.

Având în vedere faptul că la exercițiu deplasarea forțelor se va face exact ca la intervenție cu semnale acustice și luminoase, anunțăm și rugăm populația să nu se panicheze, nu este o situație de urgență reală.

SCOPUL GENERAL al exercițiului constă în verificarea și integrarea planurilor și procedurilor de răspuns la urgențe nucleare în cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență în conformitate cu Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică(PNRSUNR), precum și antrenarea structurilor de răspuns și integrarea asistenței internaționale în răspunsul național, precizează comunicatul.

Exercițiul național Valahia 2023 reprezintă o oportunitate pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a unor situații de urgență nucleară și radiologică improbabile, astfel asigurând protecția populației, a mediului înconjurător și a proprietății.

Informațiile comunicate public despre acest exercițiu vor avea inserată mențiunea *“ATENȚIE, ACESTA ESTE UN EXERCIȚIU!”*Ştiri recomandate

12