Valeriu Gheorghiţă: Acoperirea vaccinală e de 40% la adulţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Valeriu Gheorghiţă: Acoperirea vaccinală e de 40% la adulţi

Sănătate 24 Octombrie 2021 / 20:34 766 accesări

Preşedintele Comitetului naţional de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că ţinta autorităţilor este atingerea, până la sfârşitul anului, a pragului de imunizare colectivă prin vaccinare împotriva COVID-19.

"Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, rata de acoperire vaccinală este de 40% la populaţia adultă, de peste 18 ani.

Pentru că în aceste zile oamenii au arătat o dorinţă în creştere pentru vaccinare, UMF Carol Davila, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică vor organiza, în fiecare săptămână, un maraton de vaccinare în Capitală. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare", a afirmat Gheorghiţă, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Biblioteca Naţională, unul din cele şase centre din Capitală ale "Maratonului vaccinării pentru viaţă".

Gheorghiţă a menţionat că, în ultimele săptămâni, au fost deschise progresiv noi centre, noi cabinete de vaccinare, numărul acestora urmând să crească.

Duminică, 24 octombrie, un nou centru de vaccinare s-a deschisîn Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanța.

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a deschis acum o săptămânăla City Park Mall un centru de vaccinare mobil pentru a răspunde interesului din ce în ce mai crescut pentru imunizare împotriva virusului SARS-CoV-2.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.142 secunde