Valeriu Gheorghiţă: Ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate zilnic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Valeriu Gheorghiţă: Ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate zilnic

Sănătate 03 Ianuarie 2021 / 12:16 585 accesări

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că din 4 ianuarie vor începe activitatea de vaccinare 90% dintre cele 270 de centre de vaccinare din Româna şi ar trebui să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi.

”Ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia devaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinarea a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare, dar acest număr va crește.

”Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-unnumărrelativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile începând cu acele 10 centre medicale de linie 1″, a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat câte persoane vor fi vaccinate zilnic, Gheorghiţă a explicat: ”Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a mai adgugat că de luni vor începe activitatea cele mai multe centre de vaccinare.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1882 secunde