Valeriu Gheorghiţă: De la un caz cu varianta Delta se poate ajunge în două luni la 390.000 de cazuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Valeriu Gheorghiţă: De la un caz cu varianta Delta se poate ajunge în două luni la 390.000 de cazuri

Sănătate 14 Septembrie 2021 / 16:40 456 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Varianta Delta a SARS-CoV-2 se răspândeşte foarte uşor, astfel că de la un singur caz pozitiv se poate ajunge la peste 390.000 de persoane infectate, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, medicul Valeriu Gheorghiţă.


"Varianta Delta, în momentul de faţă, este dominantă. Comparativ cu varianta Alfa, unde rata bazală de reproducere a cazului era de circa 2, rata bazală de reproducere a cazurilor la varianta Delta de 5 în medie.

Pot să vă spun că, după opt cicluri repetitive de transmitere, de la un caz cu varianta Alfa se ajunge în circa doua luni alte 266 de noi cazuri de boală, spre deosebire de varianta Delta, unde, în acelaşi interval de timp, de la un caz pozitiv se poate ajunge la peste 390.000 de persoane infectate, ceea ce înseamnă un număr de peste 1.500 de ori mai mare de persoane infectate în acelaşi interval de timp, din simplul motiv că varianta Delta este înalt transmisibilă, este mult mai contagioasă şi, într-o populaţie nevaccinată, unde nu se respectă măsurile de prevenţie, se răspândeşte extrem de uşor.

Transmiterea variantei Delta e similară cu transmiterea bolilor copilăriei: pojarul, vărsatul de vânt. Se răspândeşte foarte uşor", a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2796 secunde