Valeriu Gheorghiță: e posibil să se genereze o nouă variantă virală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Valeriu Gheorghiță: e posibil să se genereze o nouă variantă virală

Sănătate 01 Noiembrie 2021 / 10:36 1151 accesări

Întrebat dacă va veni și valul 5 al pandemiei, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat la Digi24 că sunt țări în care crește numărul de cazuri:

„În Marea Britanie este o tendință de creștere a numărului de cazuri și nu vreau să uităm că suntem în plin sezon rece. Iarna se apropie și oamenii vor sta din ce în ce mai mult în spații închise, vor interacționa din ce în ce mai mult, aerisirea încăperilor se va face mai puțin, iar riscul de infectare evident că va crește, deci nu suntem sub nicio formă într-o perioadă care din punct de vedere al condițiilor epidemiologice să fie în favoarea noastră, ci dimpotrivă”, a arătat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID a mai declarat că e posibil să se genereze o nouă variantă virală

„Nu cred că mai putem să ne permitem să repetăm la nesfârșit aceste valuri de îmbolnăviri, pentru cănu este exclus ca în perioada lunilor viitoare să se genereze o nouă variantă virală, care să se asocieze - și vedem că de obicei au fost asociate - cu o creștere a transmisibilității, care să fie mai contagioasă și care poate să fie asociată și cu scăderea protecției imunității care se obține după vaccinare. Deci, noi trebuie să preîntâmpinăm aceste lucruri”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Astfel, dacă certificatul verde nu se introduce și pentru anumite categorii profesionale, atunciva fi greusă ajungem la 70 la sută populație vaccinată nu numai până la sfârșitul acestui an, dar nici în primele luni ale anului viitor, a avertizatmedicul Valeriu Gheorghiță.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1377 secunde