Valeriu Gheorghiță: ne vor concentra mai mult pe vaccinarea persoanelor vulnerabile la Covid-19 și a copiilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Valeriu Gheorghiță: ne vor concentra mai mult pe vaccinarea persoanelor vulnerabile la Covid-19 și a copiilor

Social 29 Ianuarie 2022 / 09:53 721 accesări

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că autoritățile se vor concentra mai mult pe vaccinarea persoanelor vulnerabile la Covid-19, dar și a copiilor.

„Strategia de aici înainte va fi puțin schimbată, în sensul în care ne interesează foarte mult să avem o rată suficient de bună de vaccinare la persoanele vulnerabile, să avem acces la medicația antivirală care să fie începută rapid după momentul diagnosticului.

Există în acest moment aceste centre de evaluarea medicală la nivel național care dă posibilitatea persoanelor care sunt diagnosticate să acceseze rapid serviciile medicale și să beneficieze de îngrijirile medicale corecte”, a declarat, vineri seară, Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Acesta spune că România nu ia în calcul vaccinarea obligatorie.

Cum putem să combatem sau care ar fi măsurile imediate? Cred că este fără doar și poate să respectăm cât mai bine măsurile de protecție la locul de muncă, vorbim de mască. O testare mai fracventă pentru anumite categorii socio-profesională ar fi binevenită în această perioadă. Nu din rațiuni medicale, ci din a identifica mai rapid cazurile și a preîntâmpina apariția unor focare în astfel de sectoare de activitate”, a afirmat medicul.

Obiectivul campaniei de vaccinare trebuie să-l schimbăm, să creștem rata de acoperire vaccinală la cei mai vulnerabili printre noi, cei care au beneficii importante în urma vaccinării. Acest lucru l-am transmis și în cazul copiilor, din grupa de vârstă 10-15 ani. În mod prioritar cei cu afecțiuni cronice trebuie să beneficieze în perioada următoare de vaccinare.

Singura problemă pe care valul acesta o ridică la nivel global este absenteismul, faptul că foarte multe persoane au recomandare de izolare pentru că sunt testate pozitiv și respectiv contacții lor de carantinare. Acest lucru blochează foarte multe activități, cum se întâmplă și în sistemul medical.

De asemenea, acesta a spus că rata de fatalitate în România din cauza Covid-19 este de trei ori mai mare decât media europeană.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1607 secunde