Validarea deputaților Andreea Cosma şi Răzvan Ursu pusă sub semnul întrebării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Validarea deputaților Andreea Cosma şi Răzvan Ursu pusă sub semnul întrebării

Politică 29 Decembrie 2016 / 15:46 910 accesări
Andreea Cosma

Andreea Cosma

Deputaţii PSD de Prahova Andreea Cosma şi Răzvan Ion Ursu nu au adus nici la aproximativ o săptămână de la depunerea jurământului actele cerute de Comisia de validare a mandatelor obţinute, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, precizând că "nu este sigur dacă cei doi îşi vor completa dosarele".

"Nu este sigur dacă îşi vor mai completa dosarele", a declarat preşedintele PSD Prahova Bogdan Toader, pentru Mediafax, întrebat dacă filiala a stabilit un termen limită până la care cei doi deputaţi vor depune actele care lipsesc din dosarele analizate de Comisia de validare.

De asemenea, deputatul PSD Florin Iordache a precizat, Mediafax, că niciunul dintre cei doi deputaţi nu şi-au completat dosarele de la ulltima întrunire a Comisiei de validare.

Camera Deputaţilor a validat până acum mandatele a 327 din cei 329 de deputaţi.

Andreea Cosma şi Răzvan Ursu au intrat în Parlament în urma retragerii de pe listă a primarului comunei Cornu, Cornel Nanu şi a vicepreşedintelui Consilului Judeţean Prahova, Ludmila Sfârloagă.

În locul lui Cornel Nanu, care este primar al comunei Cornu din 1989, devine deputat următorul de pe lista PSD, consilierul local Ploieşti, Răzvan Ursu, iar odată cu retragerea Ludmilei Sfârloagă, deputat ar deveni Andreea Cosma, fiica lui Mircea Cosma, fost preşedinte PSD Prahova.

Andreea Cosma este sora fostului deputat PSD Vlad Alexandru Cosma, condamnat la cinci ani de închisoare, alături de tatăl său, Mircea Cosma (fost preşedinte CJ Prahova), care a primit o pedeapsă de opt ani, fiind acuzaţi de atribuirea unor contracte, trafic de influenţă, dare de mită şi abuz în serviciu, decizia nefiind însă definitivă.

Andreea Cosma a fost trimisă în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, împreună cu fostul presedinte al CJ Prahova Florin Anghel (2004-2008), pentru vâzarea subevaluată a cazărmii "Ciuperceasca", parte din activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN, Andreea Cosma fiind cercetata pentru complicitate la abuz in serviciu.

“Amânarea validării mandatului unui deputat se propune de către Comisia de validare plenului Camerei Deputaţilor, pentru o dată ulterioară, dacă nu s-au putut clarifica, în termenul prevăzut, toate aspectele legate de soluţionarea unor contestaţii şi dacă deputatul în cauză nu a depus toate documentele cerute de legislaţia în vigoare pentru validarea mandatului său. În termen de cel mult 10 zile de la clarificarea problemelor care au justificat amânarea, Comisia de validare va propune validarea sau invalidarea mandatului, după caz”, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1863 secunde