Valuri de şampanie, farse şi... bal, la Castelul Corvinilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Valuri de şampanie, farse şi... bal, la Castelul Corvinilor
Monden 21 Iulie 2015 / 00:00 2126 accesări 0 comentarii

Se anunţa o seară obişnuită de iulie, fără nori, la Hunedoara. Însă stropii de ploaie apăruţi din senin, duminică seară, au dat emoţii mari organizatorilor celei de-a V-a ediţii a Festivalului „Opera Nights”. Toţi, de la artişti - soliştii, balerinii, orchestra, corul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” - până la directorul artistic al festivalului, Daniela Vlădescu, şi echipa Asociaţiei Culturale DevArt, au avut mari emoţii.

Dar cerul s-a luminat, iar „Liliacul” nu a fost compromis. Niciun măcar un strop de ploaie nu i-a îngreunat aripile, nici seara, târziu, când pe cer apăruseră deja primele stele. Emoţiile nu s-au terminat însă. Nu pentru solişti, în special pentru tânăra soprană Smaranda Drăghici, care a debutat în rolul Adelei, dovedindu-şi din plin calităţile actoriceşti. Ea a reuşit să umple scena, să atragă privirile, prin expresivitate şi siguranţa cu care şi-a susţinut partitura în faţa publicului numeros prezent în curtea interioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara.

„RĂZBUNĂRI” LA ADĂPOSTUL MĂŞTILOR S-a râs mult la „Liliacul”, farsele s-au ţinut lanţ, toată lumea s-a simţit excelent la balul oferit de prinţul Orlofsky - interpretat de mezzosoprana Lucia Mihalache -, iar şampania a curs în cupe. „Răzbunarea” doctorului „liliac” Falke (baritonul Stefan Popov) a fost cruntă, iar Gabriel Eisentein (tenorul Doru Iftene) a căzut în cursă, devenind victima propriilor farse, astfel încât cel care călca tot timpul strâmb a devenit... încornorat. Soprana Tina Munteanu din Bucureşti a întruchipat-o pe Rosalinda, iar braşoveanul Liviu Iftene l-a redat pe îndrăgostitul tenor Alfred. 

Bătrânul şi bâlbâitul avocat Blind a avut haz în interpretarea tânărului bariton Marius Eftimie, la fel ca şi Frosch, bătrânul şi turmentatul paznic al închisorii, redat cu mult umor de Constantin Acsinte. Umorul nu i-a lipsit nici lui Laurenţiu Severin, care l-a jucat pe Frank, directorul închisorii. Rolul Idei a fost interpretat de Daiana Gavrilescu, iar Iulian Bratu a fost Iwan.

Opereta „Liliacul”, de Johann Strauss-fiul, a fost o alegere perfectă pentru a încheia seria celor cinci spectacole din cadrul festivalului. Scena a fost tot timpul plină, artiştii s-au aflat într-o continuă mişcare, glumele şi farsele au fost foarte bine gustate de public, muzica a fost antrenantă, costumele au avut strălucire, iar decorul s-a contopit cu arhitectura Castelului Corvinilor. La pupitrul dirijoral s-a aflat Romei Rîmbu.

Festivalul „Opera Nights” s-a încheiat însă abia ieri seară, pe covorul roşu, cu un Bal al Operei, găzduit de Palatul Magna Curia din Deva.

Loading...
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 1.17 secunde