Vameșii și vămile, la ceas aniversar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vameșii și vămile, la ceas aniversar

Eveniment 26 Ianuarie 2018 / 11:33 924 accesări

Ziua internaţională a vămilor este celebrată anual, sub auspiciile Organizaţiei Mondiale a Vămilor (World Customs Organization - WCO), la 26 ianuarie, dată la care a avut loc, în anul 1953, sesiunea inaugurală a Consiliului de Cooperare Vamală. Ziua internaţională a vămilor este marcată începând din anul 1983.

Ziua internaţională a vămilor constituie un prilej pentru manifestarea solidarităţii internaţionale a administraţiilor vamale din întreaga lume şi pentru evidenţierea importanţei rolului vămilor în facilitarea şi securitatea comerţului mondial, potrivit Agerpres.

Organizaţia Mondială a Vămilor dedică anul 2018 securităţii mediului de afaceri, sub sloganul „Un mediu de afaceri sigur pentru dezvoltarea economică“, potrivit site-ului www.wcoomd.org. Membrii Organizaţiei Mondiale a Vămilor vor avea ocazia să îşi prezinte eforturile şi activităţile în acest sens.

Organizaţia Mondială a Vămilor are în prezent 182 de membri, responsabili pentru gestionarea a peste 98% din comerţul mondial. Cei 182 de membri ai organizaţiei sunt împărţiţi în şase regiuni: America de Sud, America de Nord, America Centrală şi Caraibe; Europa; Africa de Nord, Orientul Apropiat şi Orientul Mijlociu; Africa Centrală şi Africa de Vest; Orientul Îndepărtat, Asia de Sud şi de Sud-Est, Australia şi insulele din Pacific; Africa de Sud şi de Est.

România a aderat la Organizaţia Mondială a Vămilor în 1969, devenind, datorită poziţiei strategice, un important membru al organizaţiei.12
Pagina a fost generata in 0.249 secunde