Vânzare de avioane Rafale. Franța discută cu Egipt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vânzare de avioane Rafale. Franța discută cu Egipt

Externe 24 Octombrie 2017 / 11:16 432 accesări

Franța va discuta despre posibila vânzare a mai multor avioane Rafale cu liderul egiptean Abdel Fattah al-Sisi în timpul vizitei din această săptămână pe care acesta o efectuează la Paris, a declarat marți, la postul de radio Europe 1, ministrul de finanțe francez Bruno Le Maire, potrivit Reuters.

În timpul guvernului precedent, Franța a încheiat mai multe acorduri militare majore cu Egiptul, inclusiv vânzarea a 24 de avioane de luptă Rafale, a unei fregate capabile să desfășoare diferite tipuri de misiuni și a două nave de luptă Mistral, prin contracte în valoare de circa 6 miliarde de euro. Contractul Rafale din 2015 — primul contract de export pentru acest tip de avion — a inclus opțiunea vânzării și a 12 avioane suplimentare. "Dacă pot exista noi contracte, cu atât mai bine. Acest lucru va fi discutat astăzi de președintele Republicii (Macron) și de președintele (al-Sisi)", a spus Le Maire, rugat la Europe 1 să comenteze informațiile conform cărora este în discuție vânzarea a 12 avioane suplimentare, dar că ministerul său este reticent din cauza condițiilor de plată cerute de Egipt.

Este "normal" ca Ministerul de Finanțe francez "să-și dorească să se asigure că Egiptul va putea să plătească pentru comenzile de avioane", a spus Le Maire.

Abdel Fattah al-Sisi se va afla la Paris până la 25 octombrie. "În privința drepturilor omului, evident că vom discuta și acest lucru. Nu am nicio îndoială că președintele Republicii va menționa chestiunea drepturilor omului când va lua prânzul cu omologul său egiptean", a adăugat Le Maire.12
Pagina a fost generata in 0.2376 secunde