Vânzări record pentru albumul „Thriller” al lui Michael Jackson

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vânzări record pentru albumul „Thriller” al lui Michael Jackson

Divertisment 17 Februarie 2017 / 07:52 1564 accesări

Albumul mitic ''Thriller'' al lui Michael Jackson a doborât joi un record în materie de vânzări, fiind vorba de 33 de milioane de copii în SUA de la lansarea sa în 1982, relatează AFP.

Acest nou record înregistrat de Recording Industry Association of America (RIAA), asociația industriei muzicale din SUA, a fost doborât la doar un an de zile de la data lansării sale în formatul pentru platformele de streaming.

''Thriller'', care conține ''Beat It'' și ''Billie Jean'', nu pare încă dispus să cedeze coroana de cel mai bine vândut album din toate timpurile.

Albumul a fost lansat într-o perioadă de aur pentru economia discului, stimulată de difuzarea albumelor pe canalul muzical MTV.

Vânzările de albume s-au prăbușit în decursul ultimului deceniu concomitent cu dezvoltarea segmentului online de ascultare a muzicii precum și a serviciilor de streaming care au generat încasări.

Al doilea cel mai vândut album în SUA ''Their Greatest Hits (1971-1975)'' al grupului Eagles s-a vândut în 29 de milioane de exemplare.

Moștenitorii lui Michael Jackson afirmă că albumul ''Thriller'' s-a vândut în peste 105 milioane de exemplare în întreaga lume, chiar dacă datele la nivel mondial sunt dificil de cuantificat.

Albumul ''Bad'' al lui Michael Jackson care a fost lansat în 1987 s-a vândut în 10 milioane de exemplare, conform asociației RIAA, citată de AFP.12
Pagina a fost generata in 0.1228 secunde