Varianta FRH de disputare a turului Ligii Naţionale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal masculin

Varianta FRH de disputare a turului Ligii Naţionale

Sport 08 August 2020 / 11:09 771 accesări

Site-ul oficial al HC Dobrogea Sud Constanţa a anunţat că Federația Română de Handbal a lansat varianta disputării turului ediției 2020-2021 din Liga Naţională sub forma unui turneu/turnee, pentru a fi îndeplinite toate condițiile impuse de autorități în contextul epidemiologic actual.

„Am avut o ședință, în sistem video-conferință, cu toți președinții de cluburi și toată lumea vrea să începem. S-a propus varianta disputării campionatului sub forma unor turnee de sală. Este singura variantă, trebuie să o acceptăm, chiar dacă ne pare rău că nu putem juca în sălile noastre, în fața propriilor suporteri. Asta impune situația de acum, trebuie să mergem înainte, să facem față unui campionat atipic din toate punctele de vedere. Mă bucur că se vrea reluarea campionatului. Și noi așteptăm cu mare interes jocurile pentru că asta ne este meseria și ne este dor de ea. Va fi un sezon atipic. Sunt multe măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus, pe care, cu siguranță, le vom respecta. Sperăm să nu apară incidente”, a declarat preşedintele HCDS, Ionuţ Rudi Stănescu.

Rămâne ca propunerea FRH să fie validată de Ministerul Tineretului și Sportului, dar numai după consultarea tuturor cluburilor.

Primele meciuri oficiale ale sezonului 2020-2021 vor fi, cel mai probabil, cele din turneul Final Four al Cupei României, programat inițial în luna aprilie, la Constanța, și suspendat ulterior din cauza pandemiei de coronavirus. FRH a avansat ca date de disputare zilele de 15 august şi 16 august. În semifinale sunt programate partidele Dinamo Bucureşti - CSM Bacău și HC Dobrogea Sud Constanţa - SCM Politehnica Timișoara.

„Propunerea noastră este pentru 22-23 august. Dacă după 15 august se ridică starea de alertă, poate vor fi condiții mai blânde de organizare a meciurilor și atunci, probabil, vom putea juca și amicale”, a spus Ionuţ Rudi Stănescu pentru site-ul oficial al HCDS.

Handbaliştii constănţeni continuă să se pregătească acasă, sub comanda antrenorilor Djordje Cirkovic și George Buricea. Sunt așteptați încă turcul Onur Ersin și rusul Vitaly Komogorov, care nu au reușit să obțină vizele de ședere în România. Dacă situația epidemiologică va evolua spre bine, calendarul european nu va suferi transformări.

HC Dobrogea Sud va întâlni, în primul tur al European Handball Cup, echipa rusă HC Victor Stavropol. Primul meci, programat în Sala Sporturilor din Constanța, ar urma să se dispute la 29 august, de la ora 19.00, iar manşa retur, la 7 septembrie, de la ora 17.00, la Stavropol.12
Pagina a fost generata in 0.2148 secunde