Vechii liberali iau fața foștilor pedeliști

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bătălia pentru supremație

Vechii liberali iau fața foștilor pedeliști

Politică 06 Decembrie 2015 / 18:21 819 accesări

În PNL, actuala structură de conducere bipolară începe să dispară. Bătălia pentru supremația în noul PNL, compus din fostul PDL și vechiul PNL, este aprigă, în condițiile în care atât vechii liberali, cât și foștii democrat liberali au pretenții de supremație. Din câte se pare, oamenii Alinei Gorghiu par să aibă întâietate în detrimentul celor lui Vasile Blaga. Surse din PNL au declarat că Ilie Bolojan, vechi membru PNL, este cel care va deţine funcţia de secretar general al PNL, după ce aceasta a fost împărţită până acum între Gheorghe Flutur (fost membru PDL) şi Marian Petrache (vechi membru PNL). Bolojan este actualul primar al municipiului Oradea și deţine, de asemenea, și funcţia de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România. Mai mult decât atât, și foștilor democrat liberali Anca Boagiu şi Teodor Atanasiu li se clatină scaunele, deoarece sunt vizați în mai multe dosare de corupție.

CANDIDAȚI Printre organizațiile PNL care se pregătesc să renunțe la sistemul de conducere cu doi șefi este cea de la Constanța. Deputatul Gheorghe Dragomir, care este și co-președintele organizației județene PNL, a declarat că, în localitățile conduse de primari PNL, edilii-șefi vor fi cei care vor conduce organizația locală a liberalilor. ”Sistemul se va aplica în 25 de localități unde PNL are primari”, a spus Dragomir. El a adăugat că în restul localităților vor fi organizate alegeri pentru stabilirea președintelui organizației.

Bătălia pentru supremația la nivel județean în noul PNL se va duce în municipiul Constanța, unde atât vechii liberali, cât și foștii democrat liberali au pretenția să conducă organizația. O altă mare dilemă a PNL Constanța este stabilirea candidaților la alegerile locale. Co-președinții organizației, Sorina Tușa (care reprezintă partea PDL din noul PNL) și Gheorghe Dragomir (liderul vechilor liberali), nu vor avea o misiune ușoară, în condițiile în care vechiul PNL deține supremația în fața fostului PDL în ceea ce privește numărul de primari în funcție. Astfel, foștilor portocalii din Constanța nu le rămân decât firimiturile. Spre exemplu, liberalii lui Gheorghe Dragomir au primari în funcție în 21 de localități, printre care Mangalia, Medgidia și Cernavodă, în timp ce pedeliștii Sorinei Tușa au doar patru primari de comună.

Citește și:

PNL - PDL, dragoste cu năbădăi!12
Pagina a fost generata in 0.1319 secunde