Velierul olandez rătăcit în Marea Neagră a fost găsit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Velierul olandez rătăcit în Marea Neagră a fost găsit
Eveniment 28 Septembrie 2019 / 15:55 573 accesări 0 comentarii

Velierul sub pavilion olandez, la bordul căruia se află un cetăţean austriac, a fost identificat, anunţă Garda de Coastă, iar bărbatul este în stare bună, refuzând orice fel de asistenţă. Căutările au început ieri şi au fost îngreunate de staţia de emisie slabă pe care o avea bărbatul la bord.

"Astăzi, la ora 13.10, poliţiştii de frontieră de la bordul navei maritime de intervenţie MAI 2111 au identificat velierul S/Y PASSAAT AALSMEER (pavilion Olanda) la 40 Mm Est Constanţa, pentru care a fost declanşată operaţiunea de căutare şi salvare. Menţionăm că, la bordul velierului se afla un cetăţean austriac, în vârstă de 71 de ani. Bărbatul nu a solicitat asistenţă, declarând că poate să asigure guvernarea ambarcaţiunii în condiţii de siguranţă şi îşi continuă deplasarea către Bosfor", se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Coastă

Sursa citată precizează şi de ce a fost comunicarea foarte slabă în ultimele ore, de la începerea căutărilor.

"Având în vedere că puterea de emisie a staţiei radio este mică, comunicarea cu cetăţeanul de la bordul ambarcaţiunii s-a efectuat cu dificultate. Precizăm că, acţiunea de căutare a fost declanşată în cursul zilei de ieri de către M.R.C.C. Constanţa, Garda de Coastă participând cu patru mijloace de mobilitate navală, alături de Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, sub coordonarea M.R.C.C. Constanţa", se mai arată în comunicat.

.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2079 secunde