Vergil Chițac anunță semnarea contractului pentru reabilitarea conductelor termice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vergil Chițac anunță semnarea contractului pentru reabilitarea conductelor termice

Administrație 09 Ianuarie 2022 / 10:40 932 accesări

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat pe Facebook că a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 43,2 km de conductă termică primară.

Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 43,2 km de conductă termică primară, echivalentul a 21,6 km de traseu. După cum o repet de mai mulți ani, Constanța a ajuns la limită. Țevile de sub oraș au fost date în exploatare acum aproape de jumătate de secol, iar ele pur și simplu nu mai fac față. Din păcate, acest lucru se simte în fiecare iarnă în cartierele orașului nostru.

Chițac a precizat că în prima etapă se vor reabilitatronsoane de rețea termică primară din magistrala I de termoficare

În etapa 1 reabilităm tronsoane de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bld. 1 Mai și Bld. Alexandru Lăpușneanu) și breteaua de legătură între cele două magistrale. Totodată, ne ocupăm de reabilitarea de vane, de cămine și de înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice.

Lucrările, în valoare de aproape 100 milioane de euro,vor începe în primăvară.

Dacă lucrurile merg normal, cel târziu în aprilie-mai vom începe efectiv lucrările pe care Constanța le așteaptă de zeci de ani. Vorbim de o investiție de 97,1 milioane lei + TVA, dintre care 95,2 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Beneficiile proiectului pentru oraș sunt uriașe: vor dispărea problemele cu încălzirea, vom limita pierderile din rețea și vor scădea facturile, vom diminua efectul gazelor de seră și, dincolo de toate aceste lucruri, vom dormi mult mai liniștiți noaptea.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1203 secunde