Vergil Chițac: Avem o strategie privind termoficarea în Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vergil Chițac: Avem o strategie privind termoficarea în Constanța

Administrație 09 Septembrie 2021 / 16:11 713 accesări

La nivelul municipiului Constanța, serviciul public de alimentare cu energie termică este asigurat de doi operatori: energia termică este produsă de Electrocentrale Constanța aflată în subordinea Ministerului Energiei, iar serviciul de transport, distribuție și furnizare a agentului termic către consumatorii finali este asigurat de Termoficare Constanța, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța.

Electrocentrale Constanța este în insolvență, iar situația echipamentelor de producție este una ce necesită investiții semnificative pentru a produce energie termică într-un mod eficient și în conformitate cu prevederile legislației de mediu, informeazăPrimăria Constanța.

În aceste condiții, autoritatea publică locală trebuia să găsească rapid o soluție.

Conform informării Primăriei Constanța, "cea mai bună modalitate de rezolvare a acestei situații este înființarea unei societăți proprii care să producă energia termică necesară asigurării apei calde de consum și a căldurii pentru constănțeni".

Noua societate va prelua, în primă instanță, activele funcționale din incinta CET Palas pentru a asigura continuitatea producerii agentului termic pe durata tranziției către un mix de surse de energie.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța:

„Avem o strategie privind termoficarea în Constanța, cea mai bună variantă este aceasta: cu sursă, dar o sursă modernă, cu transfer, dar cu schimbarea magistralelor de transfer, cu puncte termice modernizate și cu o distribuție schimbată. Sistemul trebuie să fie în ansamblul său, adică să ai și producția, să ai și transportul și distribuția, să fie un sistem integrat și coordonarea să fie unitară.”

Primul pas a fost făcut deja, la inițiativa primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, consilierii locali au aprobat ieri, în ședința extraordinară a Consilului Local Municipal, înființarea unei societăți în vederea preluării activelor funcționale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică al municipiului Constanța.

Tot ieri, consilierii locali au aprobat și achiziția serviciilor juridice de consultanță, asistență și reprezentare în vederea înființării societății.



Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3137 secunde