Verificare pentru Europa în derby-ul local al handbalului românesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Verificare pentru Europa în derby-ul local al handbalului românesc
Sport 19 Septembrie 2006 / 00:00 679 accesări 0 comentarii

Partida de handbal masculin dintre HCM Constanţa şi CSM Medgidia, scor 30-28, contînd pentru etapa secundă a campionatului intern, a întrunit condiţiile unui derby. Tensiune, luptă, spectacol la cotă înaltă, adevărată pregătire pentru cupele europene, acolo unde ambele formaţii vor reprezenta România: campioana constănţeană în grupele Ligii Campionilor, vecina din Medgidia în Challenge Cup. "Pe de o parte mă bucur de încercarea la care ne-a supus Medgidia, chiar dacă nu mă aşteptam la aşa o replică. Ştiu că în Liga Campionilor meciurile vor fi grele şi dramatice. Toţi jucătorii trebuie să se concentreze la nivel maxim. Este începutul sezonului, Constanţa formează o echipă nouă, cu filosofie diferită de cea a anului trecut. Important pentru noi este să ne simţim din ce în ce mai bine în teren partidele care vor urma, pentru a avea o evoluţie exemplară în Liga Campionilor”, a declarat, la finalul partidei de sîmbătă, pivotul Milutin "Şile” Dragicevic, unul dintre handbaliştii inconstanţi în primele jocuri, dar cu o evoluţie strălucitoare în duelul de sîmbătă. În partida din Sala Sporturilor a debutat şi ultima achiziţie a Municipalului constănţean, interul dreapta Nikolai Kovalenko (27 ani), care însă nu a stat pe teren decît 14 minute, cînd a fost accidentat de căpitanul oaspeţilor, Enis Murtaza. "Am încercat să-l integrez în grup, dar a avut foarte multe emoţii. Vine după o accidentare lungă, iar acum acuză o nouă contuzie la picior. Sper să nu fie grav. Îmi doresc să verific toţi jucătorii, pentru a avea o formaţie care să corespundă cerinţelor, atît în Liga Campionilor şi în meciurile tari din campionat”, a fost de părere şi Lucian Râşniţă.

Mulţumiţi de joc, dar trişti după o nouă înfrîngere în faţa campioanei, handbaliştii medgidieni au recunoscut superioritatea constănţenilor. Portarul Ionuţ Coadă a declarat după joc: "A fost un meci echilibrat, în care ne-am făcut datoria cum am putut mai bine. HCM este o echipă valoroasă, iar individual sînt peste noi. Cel puţin în poartă, Stănescu a fost mai bun şi îl felicit. Obiectivul nostru viitor este să jucăm de la egal cu toate echipele din campionat, dar, de ce nu... să facem surprize şi în Europa”. "Începutul de sezon este încurajator. Sper să facem o figură frumoasă în Challenge Cup, chiar dacă doar cîţiva jucători din lot mai au experienţa jocurilor internaţionale. Îmi doresc ca oraşul Medgidia să fie mîndru de această echipă”, a încheiat antrenorul Ion Crăciun.

Lideră în campionat, HCM Constanţa va juca sîmbătă, în deplasare, cu HCM Braşov, în timp ce Sala Sporturilor din Medgidia propune duminică, de la ora 11.00, un nou euro-duel: CSM contra Lignitul Tg.Jiu.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1671 secunde