Verificări la colectarea și depozitarea deșeurilor alimentare! Ce s-a găsit?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Verificări la colectarea și depozitarea deșeurilor alimentare! Ce s-a găsit?

Social 05 Decembrie 2018 / 17:05 451 accesări

La nivel naţional, în perioada 14 - 28 noiembrie s-a desfășurat o acţiune pentru verificarea modului de colectare și depozitare, în vederea neutralizării, a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman (SNCU) și a deșeurilor menajere rezultate în urma activităților de preparare și servire a produselor alimentare la nivelul benzinăriilor, gărilor, autogărilor, campingurilor și aeroporturilor, informează Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Controalele au avut loc în contextul evoluției focarelor de pestă porcină africană (PPA) în România și alte state membre ale UE, dar și în Republica Moldova și Ucraina. În cadrul acțiunii au fost verificate 961 de obiective: 825 de benzinării, 63 de gări, 47 de autogări, două campinguri și 24 de aeroporturi. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 27 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 155.400 lei și au fost emise 5 ordonanțe privind interzicerea desfășurării activității unor unități situate în județul Vaslui.

DEFICIENȚE Dintre principalele deficiențe constatate, ANSVSA a menționat:

comercializarea produselor alimentare în spații neigienizate corespunzător; deficiențe privind etichetarea produselor alimentare expuse la vânzare, în spațiile amenajate în incinta gărilor, autogărilor, benzinăriilor etc.; lipsa spațiilor și echipamentelor pentru depozitarea SNCU la nivelul gărilor, autogărilor, benzinăriilor etc.; manipularea și depozitarea neigienică a deșeurilor și a SNCU, lipsa contracte încheiate cu unitățile de neutralizare autorizate sanitar veterinar.

Acțiunea de control a fost organizată în vederea reducerii riscului reprezentat de deșeurile menajere rezultate în urma preparării și consumului cărnii și produselor din carne de porc achiziționate din zone aflate sub restricții sanitare veterinare din cauza evoluției pestei porcine africane.12
Pagina a fost generata in 0.2099 secunde