Veste bună de la BNR:''Inflaţia îşi va continua evoluţia descendentă. Dobânzile sunt unde trebuie''

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Veste bună de la BNR:''Inflaţia îşi va continua evoluţia descendentă. Dobânzile sunt unde trebuie''

Economie 08 Noiembrie 2018 / 11:01 619 accesări

Inflaţia îşi va continua evoluţia descendentă şi va urma o nouă scădere, iar datele analizate de Banca Naţională a României arată că tendinţa va continua şi anul viitor, cu o scădere mai atenuată, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Prognoza noastră este că în următoarele luni, prima informaţie o veţi primi peste o săptămână de la Statistică, inflaţia îşi va continua tendinţa descendentă şi va urma o nouă scădere sensibilă a ratei inflaţiei până spre limita de sus a intervalului, spre 3,5%, ca să fiu mai clar. Acestea sunt datele noastre şi noi credem în ele cu riscurile necesare. (...) Sunt riscuri legate de preţuri pe care nu le controlăm. (...) Datele, în prezent analizate de noi, le schimbăm în funcţie de evoluţia situaţiei, arată că tendinţa va continua şi anul următor, de scădere, mai atenuată", a spus Isărescu, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte dobânzile, guvernatorul băncii centrale a subliniat că acestea sunt unde trebuie, iar mişcările actuale ale ROBOR sunt absolut normale în funcţionarea unei pieţe.

Taguri articol


12