Veste bună pentru profesorii din sistemul preuniversitar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul Educaţiei a făcut anunţul

Veste bună pentru profesorii din sistemul preuniversitar

Educație 24 Ianuarie 2018 / 08:00 989 accesări

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, pe Facebook, că vor fi alocate peste 14,7 miliarde de lei pentru salariile profesorilor şi personalului din sistemul de învăţământ preuniversitar, cu aproximativ 2,4 miliarde de lei mai mult decât anul precedent. El a anunţat că a fost stabilit bugetul pentru salariile cadrelor didactice şi personalului din sistemul preuniversitar, astfel, până la sfârşitul anului 2018, MEN va aloca peste 14,7 miliarde de lei. Din aceştia, aproximativ 14 miliarde ajung prin intermediul consiliilor locale, iar restul vin prin consiliile judeţene.

Potrivit Mediafax, comparativ cu anul precent, Liviu Pop precizează că au crescut salariile cu peste 2 miliarde, în 2017 fiind vorba despre o sumă totală de 12,4 miliarde de lei.

Municipiul Bucureşti primeşte cei mai mulţi bani, aproximativ 1,2 miliarde de lei, fiind urmat de Iaşi, cu peste 620 de milioane de lei şi Suceava cu 540 de milioane de lei.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat luni, la Târgu-Jiu, că joi va fi dată Hotărârea de Guvern care va reglementa toate sporurile în sistemul de învăţământ preuniversitar.

Liviu Pop a precizat că, din datele pe care le are în acest moment, există toate avizele pentru respectiva reglementare, punctând totodată faptul că s-a întârziat nepermis de mult această hotărâre.

Declaraţiile sale au venit în contextul în care mai mulţi directori de şcoli şi dascăli din judeţul Gorj au înaintat câteva memorii către Ministerul Educaţiei prin care reclamau faptul că inspectorul şcolar general, Ion Işfan, a refuzat să le mai acorde sporul de calculator, pe motiv că este ilegal.12
Pagina a fost generata in 0.1829 secunde