Veste proastă pentru profesori: când se primesc salariile în ianuarie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Inspectoratele şcolare au făcut anunţul Veste proastă pentru profesori: când se primesc salariile în ianuarie
Educație 09 Ianuarie 2018 / 13:17 1198 accesări 2 comentarii

Şcolile au primit o înştiinţare din partea Inspectoratelor prin care se amână data de salariu, nu cum era până în prezent. Această amânare poate fi prelungită”, a declarat Raluca Turcan. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan susţine că şcolile au primit înştiinţare de amânare a datei de salariu, ea solicitând public ca salariile profesorilor să fie plătite la timp. ”Salariile profesorilor sunt amânate la plată din cauza nepriceperii guvernului PSD! Şcolile au primit o înştiinţare din partea Inspectoratelor prin care se stabileşte data de salariu pe 14 ale lunii, nu 9 cum era până în prezent. Această amânare poate fi prelungită”, arată Raluca Turcan pe Facebook. Ea spune că acest lucru s-a întâmplat deoarece în luna decembrie PSD a aprobat OUG 90/2017 prin care a stabilit că salariile profesorilor nu vor mai fi plătite din bugetele locale, ci prin Ministerul Educaţiei Naţionale. Turcan aminteşte că o lege similară a fost semnată de Liviu Dragnea şi votată în Camera Deputaţilor, însă OUG 90/2017 a grăbit acest proces de centralizare! Prin urmare, şcolile au o dublă subordonare.

”În acest moment, autorităţile locale nu ştiu cine este ordonatorul de credite şi din ce buget trebuie plătite salariile. Şcolile sunt instituţii publice de interes local, bugetul lor este aprobat în şedinţă de Consiliu Local, în acelaşi timp cu bugetul local. Astfel, Consiliul Local a fost pus în situaţia de a aproba nişte bugete ale şcolilor care să includă şi salariile profesorilor, sume de care bugetul local nu dispune. Nu a fost prevăzut şi cum vor fi plătite acestea, neexistând norme de aplicare ale legii. Aparent, acum există doi ordonatori de credite – fapt nemaiîntâlnit. Un serviciu public nu poate să fie în acelaşi timp centralizat şi descentralizat”, subliniază prim-vicepreşedintele PNL.

loading...

2 comentarii

Baciul 05:07:11 / 10 Ianuarie 2018
Strunga oilor

Asa d-na parlamentar,loveste,spurca-i,baga-i la origine pe ,,nepriceputii pesedisti''care la inceput de an nou stabilesc o alta data de efectuarea platilor salariilor.Mai ales ca lumea este curioasa daca se tin si maresc cu ceva salariile si pensiile.Dar asta se va vedea pe stat si cuponul de pensie si nici decum ce auzim pe ici pe colo.Ce mai, este mare brambureala pe la Consiliile locale .Pai cand era la putere PNL-PD,PNTCD -totul mergea ca uns.D-na Turcanu,merinosul de Palas stie ,,discursul ''dumneavoastra inainte de a deschide gura.Aveti un stil inconfundabil ,apocaliptic,cu previziuni sumbre,negativist descurajant de a mai merge la vot,de a mai respecta autoritatile.Cand o sa vedem in fata sediului pesedistilor alaturi de protestantii #rezist ?Sau nu este cazul ?Voi doar ii trimiteti in strada!

aurica 15:53:53 / 10 Ianuarie 2018
au gasit momentul potrivit!!!

Schimbarea a venit la momentul potrivit,dupa sarbatori .Desi legea era data de mult am fost anuntati cu o zi inainte ca nu mai vine leafa.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1854 secunde