VEȘTI BUNE! Noi investigații moderne pentru pacienții constănțeni! Vezi detalii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Spitalul Județean Constanța

VEȘTI BUNE! Noi investigații moderne pentru pacienții constănțeni! Vezi detalii!

Sănătate 30 Ianuarie 2019 / 17:32 1886 accesări

Așa cum anunțam într-una din edițiile trecute ale cotidianului nostru, pacienții județului nostru beneficiază, din această lună, de investigații endoscopice digestive moderne, grație unei investiții de peste 8.500.000 lei, bani ce provin de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța. Valoarea totală a aparaturii a fost de 8.512.510, 30 lei, din care Ministerul Sănătății a alocat 7.658.000 lei și Consiliul Județean Constanța, 854.510, 30 lei. ”Noile echipamente au fost achiziționate la sfârșitul lunii decembrie și au intrat în dotarea cabinetelor de Endoscopie Intervențională și a Laboratorului Explorări Funcționale, situate la etajul 2 al Spitalului Județean Constanța. Spațiile în care acestea au fost amplasate au fost modernizate din fondurile proprii ale unității sanitare. Aparatura este de ultimă generație și permite realizarea de investigații endoscopice digestive de mare precizie, (unele dintre ele, până acum, nu se efectuau în nicio unitate medicală din Constanța), diagnostic mai rapid, sigur și de tratament modern”, potrivit SCJU.

Investigațiile sunt posibile datorită aparatului de ultrasonografie Arrieta V70. Acesta permite realizare unei game complexe de investigații, cum ar fi elastografie (măsurarea elasticității țesuturilor), ecografie cu contrast, efectuarea de puncții eco-ghidate, etc., spun medicii. Dintre noile dotări fac parte două turnuri pentru videoendoscopie cu multiple dotări, 18 tuburi speciale pentru endoscopii, trei dulapuri pentru depozitarea în mediu controlat a endoscoapelor care asigură condiții de sterilizare perfectă, o mașină de spălat endoscoape cu două posturi și multe alte accesorii.

”Mulțumim ministrului Sănătății, Sorina Pintea, pentru întreg sprijinul acordat și îi asigurăm pe cetățenii Constanței și pe toți pacienții Spitalului Județean că facem tot ce ne stă în putință pentru asigurarea unui act medical la standarde cât mai înalte”, a declarat managerul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța, dr. Cătălin Grasa, citat într-o informare a SCJU.

„Ministrul Sorina Pintea ne-a garantat că vom primi sprijiniul financiar în vederea dotării acestor cabinete încă din luna iulie a anului trecut. Iată că la numai 7 luni distanță am reușit să finalizăm proiectul. Aceste cabinete sunt deosebit de importante, deoarece în ultima perioadă numărul pacienților care au avut nevoie de acest gen de intervenții a crescut considerabil. Am susținut în permanență că mă voi implica în modernizarea sistemului sanitar constănțean și îmi respect cuvântul! Demersurile pe care le-am făcut la autoritățile centrale se văd. Nu voi ezita să fac tot ceea ce se poate pentru ca la Constanța să existe spitale la standarde europene”, a declarat, la rândul său, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

De investigații cu noile echipamente vor beneficia, gratuit, toți pacienții asigurați, fie că sunt internați în spital, fie că se programează în baza unui bilet de trimitere.12
Pagina a fost generata in 0.4338 secunde