Veşti bune pentru profesori şi medici! Anunţ de ultimă oră de la Guvern

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Veşti bune pentru profesori şi medici! Anunţ de ultimă oră de la Guvern

Social 20 Iulie 2017 / 21:54 1095 accesări

Ministrul Educației, Liviu Pop, a dat asigurări joi că nu vor fi înghețate angajările nici în sistemul de Educație, nici în cel de Sănătate. "Înghețarea angajărilor la stat nu vizează nici Educația, nici Sănătatea. Prin memorandum intern, și în Educație, și în Sănătate, și în orice alt serviciu, în orice altă instituție se pot face angajări, doar că este un comitet interministerial care decide lucrul acesta. (...) Sunt controlate, dacă putem spune așa (angajările — n.r.). (...) Și noi vom veni cu un memorandum pentru că vor fi profesori care pleacă în timpul anului școlar, se pensionează", a declarat Liviu Pop. Întrebat dacă există un deficit de personal în sistemul de Educație, Liviu Pop a răspuns: "Avem profesori necalificați în sistemul de învățământ, unul dintre obiectivele Guvernului este acela de a nu mai avea profesori necalificați la clasă. (...) Avem 280 de mii profesori efectiv, 330 de mii angajați. (...) Nici în Educație, nici în Sănătate, nici într-un alt domeniu unde se justifică crearea unor posturi, nu vor fi înghețate angajările. Va fi un memorandum în Guvern, aprobare specială pe zona respectivă, explicat de ce se face chestiunea aceasta (...). În fața clasei trebuie să ai profesor, la capul pacientului trebuie să ai medic".

Toate posturile din administrația publică centrală vor fi auditate până la sfârșitul acestui an de un comitet interministerial, până atunci urmând să fie suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, potrivit unei ordonanțe adoptată joi de Guvern. Joi, la începutul ședinței Executivului, premierul Mihai Tudose afirma că ordonanța referitoare la blocările de angajări în sistemul bugetar are în vedere un inventar ''foarte clar al celor care lucrează la stat''.

El mai afirma că aparatul birocratic este din ce în ce mai mare și sunt cereri de angajare a sute de oameni, "purtători de ștampilă, de semnătură".

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1723 secunde