Vești bune pentru români! Patru zile libere de Paște!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Minivacanță Vești bune pentru români! Patru zile libere de Paște!
Social 12 Martie 2018 / 16:30 683 accesări 1 comentariu

E oficial! Vinerea de dinaintea Paștelui, cunoscută și ca Vinerea Mare, va fi, începând din acest an, zi liberă din punct de vedere legal. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, 12 martie, legea care prevede stabilirea acestei zile ca sărbătoare legală nelucrătoare. „Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioaşă creştină numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare şi Sâmbăta Mare”, se arată în noua lege, care completează alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 - Codul Muncii. În expunerea de motive a documentului se mai arată că Vinerea Mare este zi legală de sărbătoare în 16 dintre cele 28 de ţări ale UE. Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon a susţinut proiectul de lege în plen, afirmând că „vremea lozincilor că totul se rezolva prin muncă ar trebui să treacă” şi că angajatorii au nevoie de angajaţi odihniţi. Ca urmare a promulgării acestui act normativ, românii se vor bucura de o minivacanță de patru zile: vineri, sânbătă, duminică și luni. Asta pentru că, potrivit legii, prima și a doua zi de Paște, care cad în fiecare an duminică și luni, sunt libere, iar sâmbăta oricum este zi de weekend.

CE ALTE ZILE LIBERE MAI AVEM

Vestea și mai bună este că, tot restul anului, românii o vor ține dintr-o minivacanță într-alta. Nici bine nu ne revenim după liberele de Paște, că vom intra într-o nouă suită de zile libere, de Ziua Muncii. Anul acesta, 1 Mai cade într-o marţi, ceea ce înseamnă că bugetarii ar putea avea liber şi luni. Trei săptămâni mai târziu, e rost de încă două zile libere cu ocazia Rusaliilor, pe 27 şi 28 mai. De asemenea, Ziua Copilului, 1 iunie, pică într-o vineri. Cu alte cuvinte, ultima săptămână din mai va începe și se va încheia cu câte o minivacanță. Dacă Adormirea Maicii Domnului se sărbătoreşte miercuri, pe 15 august, de Sfântul Andrei, 30 noiembrie, care va pica vineri, angajaţii vor începe weekendul mai devreme şi vor avea astfel mai multe zile la dispoziţie pentru a sărbători. Ziua Naţională a României, 1 decembrie, nu îi ajută pe români de data aceasta. Ea se va sărbători într-o sâmbătă. Ultimele zile libere ale lui 2018 sunt cele de Crăciun. 25 şi 26 decembrie vor pica marţi şi miercuri. În aceste zile, angajatorii sunt obligaţi să dea liber salariaţilor.

Loading...

1 comentariu

Creștin 19:36:48 / 12 Martie 2018
Ați zăpăcit lumea de cap !

Toată ziua, zăpăciți oamenii cu iepurașul, care iepuraș, MÂNTUITORUL IISUS HRISTOS, în creștinismului ortodox, nu este reprezentat de iepuraș / iepurașul cel sfios ci MÂNTUITORUL IISUS HRISTOS este simbolul : iubirii, blândeții, gingășiei și tot ce este cel mai bun și mai bine pentru oameni ! Nu aveți urechi de auzit și simțul înțelegerii odată pentru totdeauna, că oamenii creștini ortodocși nu vor să mai spuneți / vorbiți despre iepuraș ci despre mielul, că HRISTOS, nu a fost văzut de oameni cu iepurele după gât ci cu mielul și în SCRIPTURĂ, se amintește despre faptul că DUMNEZEU DOMNUL, DUMNEZEU FIUL, a ieșit / iese în căutarea mielului pierdut / oii pierdute și nicidecum HRISTOS, că a ieșit în căutarea iepurelui pierdut / iepuroaicei pierdute, chiar nu ați citit SCRIPTURA, nu ați ascultat SFINTELE EVANGHELII, adică CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU, înseamnă că cei din mass-media nu merg la SFÂNTA SLUJBĂ, așa se explică faptul că de multe ori spuneți numai niște trăznăi, tot îi trageți cu iepurașul de Paște, catolicii, care la 1054 au rătăcit de la dreapta credință creștină, acum tot ei să repare greșalele făcute, că ei, catolicii au inventat treaba cu iepurașul de Paște, nimeni nu-i condamnă, dar să renunțe la acele treburi neortodoxe și totul are să fie bine și pe cale bună / bineplăcută LUI DUMNEZEU !?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2127 secunde