Vești proaste pentru constănțeni! S-a scumpit gigacaloria!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Modificarea a fost votată la 31 ianuarie Vești proaste pentru constănțeni! S-a scumpit gigacaloria!
Administrație 31 Ianuarie 2019 / 16:20 2315 accesări 5 comentarii

Constănțenii abonați la RADET au parte de vești nu tocmai bune, la început de an. Gigacaloria s-a scumpit începând de la 1 ianuarie. Mărirea prețului a fost votată în cadrul ședinței de Consiliu Local din 31 ianuarie. Practic, în loc de 225 de lei cât era valoarea gigacaloriei până la 31 decembrie 2018, de anul acesta, constănțenii vor plăti 275 de lei până în aprilie.

Anul a venit cu vești nu tocmai bune pentru constănțenii abonați la RADET. Gigacaloria s-a scumpit începând de la 1 ianuarie. Mărirea prețului a fost votată în cadrul ședinței de Consiliu Local din 31 ianuarie. Practic, în loc de 225 de lei cât era valoarea gigacaloriei până la 31 decembrie 2018, de anul acesta, constănțenii vor plăti 275 de lei până în aprilie. „Întrucât prețul gazelor și energiei a crescut, compania Electrocentrale Constanța SA a obținut o majorare din partea ANRE. Această majorare aprobată a dus la creșterea prețului către populație. Astfel că prețul către populație va fi de 275 de lei. Încercăm să păstrăm media de 250 de lei, așa cum a fost și în anii anteriori. Am avut 225 de lei pentru trei luni, probabil va fi 275 de lei pentru trei luni, astfel încât să nu împovărăm cetățenii”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

LIBERALII RESPING SCHIMBAREA!

Liberalii, în schimb, nu au fost deloc încântați de această schimbare, motiv pentru care au votat împotriva acestui proiect. „Votul negativ al consilierilor liberali a fost justificat de lipsa unei strategii a primarului Decebal Făgădău în ceea ce privește problema RADET și a termoficării în Constanța. În realitate, ceea ce nu a vrut să arate domnul primar în este tocmai incompetența administrației pe care o conduce. Consilierii locali au votat împotriva proiectului privind majorarea prețului gigacalorie de la 427 lei la 534 lei, o creștere de aproximativ 25 de procente, deoarece în configurația acestui tarif 40% reprezintă pierderile din sistemul RADET. Astfel, constănțenii (fie direct, fie prin subvenție) ajung să plătească jumătate din factura la încălzire pentru pierderile unei rețele învechite, neperformante și neadaptate la realitățile din teren. De ce? Pentru că Primăria condusă de domnul primar Decebal Făgădău nu a făcut nicio investiție în sistemul de termoficare, dar, și mai rău, habar nu are cum să scoată Constanța din această suveică păguboasă pentru constănțeni și pentru oraș. Consilierii locali PNL nu pot accepta să fie părtași la politica de habarnism a primarului Decebal Făgădău, care nu face decât să rostogolească și să îngroașe pierderile și datoriile sistemului de termoficare, cu riscul ca oricând Constanța să rămână fără apă caldă și căldură, așa cum s-a întâmplat în toamna anului trecut. Situația de la Constanța este bine-cunoscută și la nivel central. În urma unei interpelări a deputatului PNL Bogdan Huțucă către premierul Viorica Dăncilă, răspunsul venit de la Guvern aruncă în curtea primarului Decebal Făgădău întreaga situație. Potrivit Ministerului Energiei, responsabilitatea privind starea sistemului de termoficare al orașului aparține administrației publice locale, care are obligația „să asigure un sistem eficient de termoficare”. De aceea, domnul Făgădău trebuie să afle că există fonduri europene pentru asemenea investiții, astfel încât constănțenii să nu mai trebuiască să plătească pierderi la energia termică de 40%. În concluzie, până ce domnul primar Decebal Făgădău nu va prezenta o strategie pe termen mediu și lung pentru modernizarea RADET și eliminarea pierderilor, precum și un plan pentru rezolvarea situației datoriilor către furnizori (mai ales CET), consilierii locali municipali PNL nu vor mai vota niciun proiect de hotărâre privind termoficarea în Constanța”, au declarat reprezentanții PNL Constanța.

Loading...

5 comentarii

Sergiu 22:37:27 / 31 Ianuarie 2019
Decebal Făgădău

Cred că fiecare constănțean trebuie să plătească pentru bunurile și serviciile comunitare de care beneficiază la prețul corect, nesubvenționat, decât în situații cu adevărat de necesitate socială. Firmele și societățile comerciale plătesc biruri nesimțite către primărie, primărie care din așa zisă mărinimie încarcă de 2 ori nota agenților economici, încă din vremea vărului Neagoe pentru iluminat public, pentru gigacalorie, pentru impozitarea clădirilor utilizate, pentru mașini, pentru salubritate, program de funcționare, aviz de urbanism, etc. încât birurile au ajuns de nesuportat. Oare acest fenomen parazitar va mai dăinui mult? În Mamaia sunt de 20 - 30 ori mai multe corpuri de iluminat stradal și încă duble (pietonal rutier) în extrasezon. Milioane de lei sunt aruncați pe apa mării fără discernământ când banii sunt necesari pentru începerea și finalizarea multor proiecte locale.

Sindbad 23:00:02 / 31 Ianuarie 2019
După faptă și răsplată

Să vină L. Popa să ne spună să nu ne mai debranșăm, că e bine. Să vină Boul Bălții, omul ziarului, sa ne spună el de mărețele realizări ale conducerii pesediste de la Cta. Pt. că: Statul Perpendicular, Soros, Basescu, Iohannis, PDL si Scooby Doo. Vino mă și înjură-i pe toți, arată-le ce bine o duc constănțenii. Aia care muncesc pe bune si produc ceva, nu aia care doar fac act de prezenta. Arată-le Sala Polivalenta, Stadionul UEFA, piscina olimpică, Cazinoul, Mercedesurile electrice, si puzderia de firme străine, numai IT și tehnologie. Nu e cazul sa ne arăți Sălile de jocuri de noroc și amanet, adevărate embleme ale viitorului pesedist.

România la amanet 04:57:43 / 01 Februarie 2019
|România cât o colonie

Las că ne salveqză UE, PPE și Monicuța mocuța... Bine c-am scăpat de industria și agricultura comuniste ce stăteau ”în gât” Occidentului biruitor... Că cine știe, pricepe ISTORIA, și de ce n-avem (sde pildă !) șosele ! Normal, PSD e de vină... !

radetul e istorie 07:36:29 / 01 Februarie 2019
congaz ul primeaza

toata lumea se debransaza de la radet si isi instaleaza gase da e mult mai ieftin ca la radet dar cand ai revizia din 2 in 2 ani si cea de 10 ani angajati care vin sa iti faca revizia te prostesc pe fata ca sa castige compania congaz sume nemeritate( din pacate congazul detine monopolul si daca reclami o nedreptate in fata lor esti un gandac care trebuie strivit instantaneu) din pacate o alta sursa de caldura pe timp de iarna nu ai decat cu soba pt a scapa de jacmaneala congaz doar ce am facut revizia de 2 ani la o luna jumatate diferenta mare fata de cea facuta acum 2 ani , am ales pe mail serviciul simplu pt revizia actuala care ar fi costat 325 lei cand au venit sa ,, faca revizia ,, au scris contractul si au adus argumente cum ca daca platesti in rate si pt serviciul de peste 2 ani deci din 2021 iesi mai ieftin , pe moment nu am realizat ca iesi cu 500 lei in pierdere pt ca suma totala nu era trecuta in contract ci doar o rata de 18lei/luna timp de 22 respectiv 24 de luni foarte convenabil am semnat ,,cel mai avantajos contract dupa spusele celor 2 angajati ,, apoi am stat si am clculat ca pt 2 revizii cea actuala si cea din 2021 suma ar fi de aprox 9 mil jum enorm de mult se mai putea face inca o revizie, am reclamat acest contract jecmanos abuziv la congaz iar pe iei ii doare in cur acum profitul primeaza daca erau seriosi scriau suma reala pe 2 revizii nu iti puneau o rata foarte incantatoare pt a te prosti la serviciul simplu ales initial era suma totala de 325 dar pt a si face curu mare patronul congaz umbla cu smecherii la tv au fost difuzate multe cazuri cu explozii de la centrala da pt ca revizia e menita sa iti ia banii si atat , ce fac dau cu un aparat la tevi nici macar la aragaz nu verifica daca sunt scapari de gaze desi asa ar trebui iar la centrala iti pun un aparat pe ea si scrie o serie de la centrala atat intra pe avarie si i am schemat au spus ca trebuie sa schimb centrala ca este veche apoi am chemat un o pers autorizata pt a repara centrala nu era de la congaz problema era de la un senzor nu facea tur retur in interiorul centralei asta ca sa vedeti ce meseriasi sunt angajatii congaz concluzia e ca radetul e pe duca dar nici cu congazul nu se merita sa bati palma ca te fraieresc pe fata

nae 07:38:40 / 01 Februarie 2019
partid de stinga !

Votati psd-ul si pe Fagadau !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1892 secunde