Vești proaste pentru șoferii români care au mașini mai vechi de 12 ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce se întâmplă în 2019 cu ITP-ul

Vești proaste pentru șoferii români care au mașini mai vechi de 12 ani

Economie 11 Februarie 2019 / 14:52 1488 accesări

Șoferii primesc o nouă veste proastă dupa ce în 2018 s-au făcut multe schimbări în ceea ce privește reglementarea ITP. Se anunță mari bătăi de cap în urma noilor prevederi cu privire la inspecția tehnică periodică (ITP), după ce în anul 2018 s-au făcut mai multe modificări privind reglementarea ITP. Românii care au mașini mai vechi de 12 ani, vor trebui să facă verificări suplimentare față de cele de până acum. Inspecția periodică va suferi umătoarele modificări. Schimbări ITP: autoturismele care trebuie să facă inspecția tehnică periodică, vor avea condiții diferite la expirarea verifăcrii. Potrivit noilor reglementări, mașinile vor trece cu brio de inspecția tehnică periodică doar dacă sunt în perfectă stare de funcționare. Mașinile care au defecte minore nu vor mai putea primi avizul ITP. Potrivit oficialilor chiar și o mică crăpătură în parbriz, nu vor primi avizul.

Șoferii care au mașini cu defecte grave sau minore, au la dispoziție 30 de zile pentru remediere, după care inspecția trebuie refecută.

REGULI NOI ȘI STRICTE PENTRU CEI CARE FAC INSPECȚIA ITP

Vești proaste pentru posesorii de mașini mai vechi de 12 ani. Dacă până acum aceștia puteau să-și faca revizia la 2 ani, conform noilor reglementări inspecția trebuie făcută la 12 luni. Pentru mașinile noi, ITP-ul trebuie făcut la trei ani, iar dupa prima inspecție următoarele verificări se vor face la doi ani. În momentul în care ITP expiră înmatricularea mașinii este suspendată, mai precis șoferii nu vor mai putea circula cu mașina până nu-și fac noua inspecție. Amenzile pot ajunge la 5.800 de lei. Conform Poliției Rutiere, sunt peste 100.000 de mașini care circulă zilnic în trafic fără să fie asigurate tehnic. Anul 2018 a adus la bugetul de stat venituri din 91.000 de amenzi pentru șoferii care n-au avut inspecția asigurată.12
Pagina a fost generata in 0.1633 secunde