„Viața în comunitățile etnice din Dobrogea“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ultimul atelier de educație interculturală

„Viața în comunitățile etnice din Dobrogea“

Cultură 23 Martie 2016 / 19:53 770 accesări

La Muzeul de Artă se va desfășura joi, de la ora 12.00, ultimul atelier de educație interculturală din cadrul proiectului Centrul pentru Educație Interculturală Constanța CPEIC. La cel de-al șaptelea atelier vor participa 21 de elevi de la Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța și cinci studenți de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, selectați ca grup-țintă al proiectului, printre care se regăsesc și reprezentanți ai minorităților etnice din zona Dobrogei. Atelierul va fi moderat de directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, iar la susținerea acestuia vor participa și experții interculturali Amal Jamal și Cristina Gelan.

Tema dezbaterilor va fi „Viața în comunitățile etnice din Dobrogea”. Cu acest prilej, tinerilor din grupul-țintă li se va prezenta un film documentar, realizat cu sprijinul Asociației Europene Interaxe.

Proiectul CPEIC este implementat de Muzeul de Artă Constanţa, în parteneriat cu Centrul Naval Naţional pentru Studii și Inițiativă în Educaţie, Sport şi Tradiţii din Constanţa şi International Organization for Democracy and Human Rights - IODHR din Oslo, Norvegia și este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Citește și:

Drumul artei: de la Constanța în patria lui Edvard Munch

Atelier despre straiele comunităților etnice

Obiceiuri și tradiții în Dobrogea multietnică

Artiști reprezentativi pentru comunitățile etnice

Dialog plastic între generații, în Dobrogea multiculturală

Expoziție româno-norvegiană la Muzeul de Artă

Inspirație și comunicare interculturală la Muzeul de Artă

„Mozaicul” dobrogean cultural, în viziunea tinerilor artiști

Se deschide Centrul pentru Educaţie Interculturală12
Pagina a fost generata in 0.1622 secunde