Vicepremierul Sevil Shhaideh, la Direcția Națională Anticorupție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la Direcția Națională Anticorupție

Politică 22 Septembrie 2017 / 11:12 2249 accesări

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție (DNA), fiind citată într-un dosar de corupție. Nu se știe dacă vicepremierul este audiat în calitate de martor sau suspect. Sevil Shhaideh a venit însoțită de un avocat. "Nu știu de ce am fost citată. O să vedem după ce ies", a declarat Sevil Shhaideh la sosirea la sediul DNA.

Vicepremierul Sevil Shhaideh ar fi venit și în trecut la DNA pentru a aduce explicații în dosarul Tel Drum. Se vorbește că Sevil Shhaideh ar fi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, ea fiind prima propunere pentru postul de premier al României, după ce PSD a câștigat alegerile, însă a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis.

Vicepremierul Sevil Shhaideh nu a stat mai mult de jumătate de oră în sediul DNA, unde a spus că i s-a spus faptul că pe numele ei a început urmărirea penală. Sevil Shhaideh, vicepremier în Guvernul Tudose, a spus vineri, la ieșirea de la DNA, că i s-a comunicat că are calitatea de suspect într-un dosar de corupție. „Am calitate de suspect, mai multe nu vă pot declara. În acest moment, mi s-a adus la cunoștință această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am, să pot să analizez împreună cu avocatul documentele și pentru ce sunt acuzată”, a spus vicepremierul.

Shhaideh, ministru al Dezvoltării, nu a dorit însă să spună despre ce dosar este vorba. De asemenea, Shhaideh nu a răspuns la întrebarea jurnaliştilor dacă îşi va da demisia după ce a fost pusă sub acuzare în acest dosar.

Sevil Shhaideh este vicepremier și ministru al Dezvoltării în guvernul Tudose. A fost ministru al Dezvoltării și în guvernul Grindeanu, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să accepte desemnarea sa în funcţia de premier în urma propunerii facute de coaliția PSD-ALDE. Sevil Shhaideh a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării în guvernul Ponta, în perioada 2012 - 2015. Anterior a lucrat la Consiliul Județean Constanta ca director general al Direcției de Proiecte (2007 - 2012).12
Pagina a fost generata in 0.2182 secunde