Victimele unui atentat, declarate moarte abia după opt ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Victimele unui atentat, declarate moarte abia după opt ani
Externe 07 Februarie 2017 / 13:00 219 accesări

Trei pescari indieni, uciși probabil de comandoul atentatelor din Mumbai în 2008, au fost declarați decedați de justiția indiană, la opt ani după acest atac care s-a soldat cu peste 160 de morți, informează marți AFP. Acest verdict al Tribunalului din statul Gujarat (vest) înseamnă că familiile celor dispăruți, trupurile neînsuflețite ale cărora nu au fost niciodată descoperite, vor primi în sfârșit un certificat de deces care le va da dreptul la indemnizații din partea guvernului. 'Tribunalul a acceptat cererile apropiaților pescarilor decedați și a ordonat autorităților locale să emită certificate de deces pentru acești bărbați', a declarat marți pentru AFP avocatul guvernului, T C Sule. În noiembrie 2008, cinci pescari se aflau la bordul unei ambarcațiuni în largul coastei Gujarat atunci când nava lor a fost atacată de oameni înarmați, identificați apoi drept atacatori în atentatele din Mumbai.

Trupul neînsuflețit al căpitanului a fost descoperit la bordul ambarcațiunii, însă nicio urmă nu a fost găsită în ceea ce privește alți patru membri ai echipajului. Însă, potrivit legislației indiene, pentru ca o persoană să fie declarată decedată sau dispărută, este necesar să treacă cel puțin șapte ani fără niciun semn de viață sau de identificare a unui corp neînsuflețit. Familiile a trei dintre pescari au sesizat justiția în ianuarie anul trecut pentru a cere să li se elibereze certificate de deces pentru apropiații lor. Fără acest document, ele erau în imposibilitatea de a primi indemnizații din fondurile dedicate victimelor atentatelor.

După ce a ucis echipajul navei 'Kuber', comandoul jihadist a ancorat în Mumbai, unde în 26 noiembrie 2008 a declanșat un val de violențe urmărit timp de trei zile de televiziunile din întreaga lume. India susține că deține dovezi privind implicarea serviciilor secrete pakistaneze în pregătirea atacului, fapt dezmințit de Islamabad.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1279 secunde