Victor Becali, eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Victor Becali, eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

Justiție 04 Ianuarie 2018 / 22:39 683 accesări

Victor Becali, condamnat în 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul ”Transferurilor”, va fi eliberat condiţionat, a decis Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă. Fostul impresar de fotbal este penultimul inculpat din dosarul "Transferurilor", care va fi eliberat condiţionat.

"(...) respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Menţine dispoziţiile Sentinţei penale nr. 3345/21.11.2017 pronunţată în cauză la fond de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti şi dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului BECALI VICTOR de sub puterea MEPI nr. 431/2014 emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I-a Penală. În baza art. 275 C.p.p cheltuielile avansate de Stat rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac", este decizia Tribunalului Bucureşti.

Victor Becali este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

În 16 august 2017, magistraţii Tribunalului Ilfov au respins precedenta cerere de liberare condiţionată din penitenciar a fostului impresar de fotbal Victor Becali şi au stabilit termen pentru o nouă cerere de liberare în noiembrie 2017. În noiembrie anul trecut, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de liberare condiţionată a lui Victor Becali, însă decizia nu era definitivă.

În 14 septembrie 2017, şi fratele lui Victor Becali, Ioan Becali, a fost liberat condiţionat din închisoare, printr-o decizie a Tribunalului Ilfov, după ce a executat doi ani şi jumătate din pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare.

În martie 2014, în dosarul ”Transferurilor de jucători” au fost condamnaţi Ioan Becali şi Cristian Borcea la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni de închisoare, George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, Mihai Stoica la trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, iar Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu la câte trei ani şi patru luni de închisoare.

Dintre cei opt oameni din fotbal mai erau încarceraţi Victor Becali şi Cristian Borcea, ceilalţi fiind eliberaţi condiţionat.

Victor Becali mai este judecat într-un dosar alături de Ioan Becali şi Cristian Borcea, pentru că i-ar fi dat mită 195.000 de euro judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, ca să dispună achitarea oamenilor din fotbal acuzaţi în dosarul ”Transferurilor”.12